zondag 12 februari 2023

Weekbericht 6/23

Elke week gebeuren er dingen die waard zijn om te delen, ook deze week weer.

Op maandag is Jan Kuyer de medische artikelen aan het sorteren, soms met hulp van iemand anders. De kantine en de toiletgroep schoonhouden is ook nodig, Hesva Booden doet dit tegenwoordig op maandag. Zonder ophef gebeurt dit elke week.

Dinsdag was er een ophaalklus in Nijkerk en Amsterdam, Piet en Gerrit vonden dit een leuk klusje. In Nijkerk stond een partij nieuwe kleding klaar voor ons, een overschot uit de kleding industrie. Mooi dat we dit mogen verdelen in een arm land als Roemenië. 

Dinsdagmiddag  7 februari stond de truck al voor de deur die we woensdag zouden laden. Het laden op woensdag ging vlot, weer een mooie bruikbare lading o.a. met drie pallets spekkoeken van onze overbuurman Hekos. Veel lekkere dingen en levensmiddelen maar ook tien mooie ziekenhuisbedden bijvoorbeeld. De truck vertrok kort na twaalf uur met bestemming Breaza. We brachten de chauffeur op de hoogte van de extra controles van hulptransporten de laatste tijd. Hij raakte er niet van onder de indruk en wist daar wel raad mee vertelde hij.

De ophaalklussen gingen ook voorspoedig met een groep van 20 mensen lukte het om veel werk te verzetten. 

Hier de link naar foto's.

Donderdag hebben we in Amsterdam levensmiddelen kunnen ophalen. Vanuit onze voorraad hebben we twee pallets damesverband naar St. HRIF in Weesp gebracht. Max Veenstra had een oproep gedaan om producten ter beschikking te stellen voor de ramp in Turkije. Zoals bekend heeft Max een enorm netwerk in humanitaire hulpverlening en het bieden van hulp na rampen. Vanuit zijn netwerk werden hem twee vliegtuigen ter beschikking gesteld, net als het transport vanuit magazijnen in Nederland, Duitsland, België en Engeland. 

Zondag 12 februari vertrekt er een vliegtuig uit Leipzig en een andere vanaf Heathrow naar Antana. De door Max geregelde hulpgoederen worden vandaar uit door het Rode Kruis naar de slachtoffers gebracht. Een hele knappe prestatie volgens mij. DHL regelt het hele transport en is de hoofdsponsor.

De truck die we woensdag geladen hebben is vrijdag om 14 uur de grens overgegaan bij Bors. Ook nu weer controle, kleding dreigde een probleem te worden. De chauffeur heeft het op zijn manier opgelost. Het weekend is hij bij zijn familie in Cluj en maandag gaat er gelost worden in Breaza.


Van Józsi van de gaarkeuken voor kinderen (!) in Tirgu Mures, waar ik eerder over schreef ontving ik een serie foto’s. Het is niet te geloven hoe dat allemaal functioneert. Hoe zou het voor de kinderen zijn zonder deze hulp? Józsi  wil ook graag dat we hem helpen met het verbeteren van de wasgelegenheid. Meer ruimte hiervoor en net als meer ruimte voor goederen opslag. Zijn kostenraming hiervan is € 5.000,-. We hopen dat we dit rond krijgen. 

Hier de link naar foto's.


Henk Muller uit Band is ook zo iemand die blijft doorgaan. De goederen die wij daar via het depot in Breaza brengen helpen hem hierbij. 

Hier de link naar foto's.


Reghina uit Ticau heeft ook weer een mooie actie ondernomen ze is gaan koken en warm eten gaan uitdelen. Belangrijk voor deze mensen, een lichtpuntje in hun moeilijke bestaan. Haar verzoek om een bijdrage van € 500,- om brandhout te kunnen kopen kan ik goed begrijpen. 

Hier de link naar foto's.

Csaba uit Breaza heeft pallets naar de boerderij in Marhghita gebracht en daar
aardappelen, groenten en meel kunnen ophalen. Weer wat extra mogelijkheden om de aan de vele verzoeken om voedselhulp te kunnen voldoen. Verzoeken worden meer en meer een noodkreet, zo erg heb ik het nog niet meegemaakt.

Hier de link naar foto’s van hulp via Breaza

Op het blog van Imola, staat een stukje van Elena uit Urmenis. Het gaat over het gezin van de herder dat vanuit de caravan naar een nieuw huisje zijn verhuist. Het derde kind is inmiddels geboren, de moeder is zwakbegaafd en de begeleiding kost veel moeite. Het zal nog wat tijd kosten voordat dit gezin een meer normaal leven gaat leiden. Gelukkig is er hulp van Elena, Csaba en Imola en ook van de buren. De vader is helaas geen zorgzaam type. 

fazakasimola-csaba.blogspot.

Virorel en Elena uit Deaj hebben ook weer goederen ontvangen om verder te kunnen gaan met hun hulp aan de vele mensen die dit nodig hebben. De beelden spreken voor zich.

Hier de link naar foto's.

Volgende week woensdag gaan we een truck laden met bestemming Botosani met een tussenstop in Ticau.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten