zondag 19 februari 2023

Weekbericht 7/23

Dit keer wegens tijdgebrek van de schrijver geen uitgebreid weekbericht.

Woensdag 14 februari konden we weer een hele mooie partij hulpgoederen laden, met bestemming Ticau en Botosani. Dank hiervoor aan de vrijwilligers en de sponsors die dit mogelijk maken. Maandag 20 februari zal met het lossen worden begonnen, dus volgende week meer daarover.

Voor de rest was het in Broek op Langedijk een relatief rustige week.

Hier de link naar foto's van het laden.


Reghina uit Ticau is weer warm eten gaan uitdelen, onderstaand de foto’s hiervan.

Hier de link naar foto's.

Cristi uit Ticau is druk met Casa Ioana, de hulpverlening aan de Oekraïne en veel andere zaken. Er is een gezin met een auto onder een trein terecht gekomen, slachtoffers waren bekenden van hem. Volgende keer meer over de activiteiten in Botosani en Oekraïne.  Virorel en Elena zijn weer hard aan het werk geweest, de bakkerij is ook weer opgestart, en hoe! Mooi om te zien al dit goede werk.

Hier de link naar foto's.


Toth Attila uit Peris stuurde ook weer foto’s met een toelichting. Het maakt allemaal duidelijk hoe belangrijk onze hulp is. 

Hier de link naar foto's.

Henk Muller gaat maar door met huisjes bouwen, voedsel verspreiden en de kinderclubs. Elke dag weer van zo dichtbij geconfronteerd worden met zoveel schrijnende gevallen van armoede, het is niet gemakkelijk. 

Hier de link naar foto's.

Van Paul uit Getz kwam ook een nieuwe fotoserie binnen. De naschoolse opvang en alle andere activiteiten daar zijn heel belangrijk voor de kinderen en hun familie.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza stuurde een fotoalbum met beelden van het ophalen van de hulpgoederen die wij daar hebben laten brengen. Het gaat snel, de vraag groeit. Een goed business model, alleen geen opbrengst in Euro's maar dividend in de vorm van dankbaarheid van heel van veel erg arme mensen.

Hier de link naar foto's.

Dit verslag is maar een moment opname het geeft toch een goede indruk met wat voor mooie mensen we mogen samenwerken in Roemenië. Veel dank daarvoor.

De hulp aan de ramp in Turkey van HRIF waar ik vorige week over schreef is niet bij twee vliegtuigen gebleven. Het zijn er vijf geworden! Ook de van de goederen die al voor de ramp naar Erbil gebracht waren en daar dus op voorraad waren is dankbaar gebruik gemaakt.

Het is nog niet helemaal zeker of er woensdag een truck beschikbaar is om te laden. Via whatsapp hou ik de laadploeg op de hoogte. Er zijn ophaalklussen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten