zondag 26 februari 2023

Weekbericht 8/23


Dinsdag 21 februari konden we bij landbouwers in de Wieringermeer meer dan 3.000 kg pootaardappelen ophalen, een mooi gebaar van deze aardige mensen. Henk Muller uit Band kan zich weer uitleven met zijn tuinprojecten. Ook voor de tuinen in en rond Breaza is er genoeg. 

Woensdag konden we ze direct laden, dit samen met ziekenhuisbedden, appels, wat koek en andere voedsel. Weer een mooie lading die vrijdagavond al is aangekomen aan in Breaza en zaterdagochtend is gelost. Het was woensdag druk met ompak werk en het laden en ophalen, het kwam allemaal weer op z’n pootjes terecht.

Hier de link naar foto's van het laden.

Hier de link naar foto's van het lossen in Breaza.Reghina uit Ticau is weer druk aan het pakketten maken geweest en het uitdelen ervan.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller is zoals elke week druk met hulp bieden aan zijn medemens. Goederen uitdelen, jeugdclub leiden, huisjes bouwen e.o. verbeteren, je moet veel energie hebben om dit vol te houden.

Hier de link naar foto's met toelichting.

Cristi uit Botosani heeft Igor uit Oekraïne op bezoek gehad en twee bestelbussen vol heel erg bruikbare etenswaren voor de gaarkeuken in Tsjernivtsi meegegeven. Igor was somber over het verloop van de oorlog, het aantal slachtoffers loopt hard op en de afloop is ongewis. Bij veel mensen raakt de “ rek eruit” , de voedselhulp neemt af en de problemen nemen toe. Heel blij is hij met onze hulp die steeds belangrijker aan het worden is. Tussen de foto’s staat een filmpje opgenomen bij de gaarkeuken van Igor en een hoge parlementariër uit Kyiv ze bedanken Cristi en ons voor de hulp. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris stuurde foto’s van zijn activiteiten in Apalina.

Hier de link naar foto's.

Ronald Wolthuis is flink bezig met hulp aan Oekraïne hij stuurde een filmpje uit Odessa waar ze warme maaltijden zijn gaan uitdelen.

Hier de link naar het filmpje en foto's.

In weekbericht 6 schreef ik over Józsi zijn gaarkeuken voor kinderen(!) in Tirgu Mures, hij wil graag zijn voorzieningen verbeteren, Dit vooral voor het douche en wasprogramma voor deze kinderen. Het is ons gelukt dankzij sponsors om hiervoor de benodigde middelen bij elkaar te krijgen. Onderstaand een serie foto’s van Józsi en zijn team van deze geweldige hulp aan kinderen in deze wijk. 

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena hebben het druk gehad, ook met de bouw van huisje in Haranglab

Hier de link naar foto's met een toelichting.

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Botosani en komt een deel van de levensmiddelen aan in Broek op Langedijk voor die we gaan gebruiken om 5.000 paaspakketten te maken.

Op 9 en 10 maart is de inpakactie, we hopen op een flinke opkomst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten