zondag 5 maart 2023

Weekbericht 9/23

De voorbije week stond in het teken van de voorbereidingen voor de inpak actie van paaspakketten op donderdag 9  en vrijdag 10 maart. 

Als je weet hoe nodig voedsel is voor onze doelgroep zijn we blij dat we het budget voor het aankopen van voedsel iets hebben kunnen oprekken. Daarnaast hebben we mooie partijen voedsel gekregen van bedrijven en instellingen uit ons netwerk. Er kunnen nu vijfduizend prachtige pakketten gemaakt worden. We kunnen samen dus heel veel mensen blij maken met een voedselpakket. Aanstaande donderdag en vrijdag is het zover, we gaan weer inpakken en er leuke dagen van maken. We kunnen nog helpers gebruiken.


Woensdag 1 maart kwamen er ook extra hulptroepen om kleding te sorteren en in dozen te pakken. Een pittige klus met een mooi resultaat., voor de rest waren er weer ophaal klussen en begonnen we met de voorbereidingen voor de pakketten actie. De vijfduizend lege dozen voor de pakketten werden door de Dozenhal uit Ermelo gebracht.


Donderdag 2 maart kwam de eerste truck met de levensmiddelen binnen die in de pakketten gaan. 

Vrijdag 3 maart kwam de tweede truck met levensmiddelen lossen. Een andere truck kwam laden voor Botosani. De inkomende goederen werden direct geteld, verder opruimen en ruimte maken voor de inpakactie. Een goed besteedde vrijdag die het inpakproces overzichtelijk heeft gemaakt.

De link naar foto's van het laden.

Henk Muller uit Band stuurde weer foto’s met toelichting het geeft weer een inkijkje van het leven in een zigeunergemeenschap. Dat in een EU land anno 2023 deze armoede nog bestaat, het is werkelijk ongelofelijk.

Hier de link naar foto's.


Viorel en Elena uit Deaj hebben weer heel veel werk verzet, bewonderenswaardig en
verbazingwekkend. Hutjes in Haranglad waterdicht gemaakt met platen van een lichtstraat uit Tiel en kozijnen en ramen uit Den Helder, wie had het kunnen bedenken! De mensen daar zijn blij met deze kleine stapjes vooruit. Het is mooi dat we deze mensen bereiken via Viorel. Onze depothouders in Breaza Csaba en Imola spelen hier een belangrijke rol in, het zijn al jarenlang onze oren en ogen in de regio.

Hier de link naar foto's.


Uit Breaza kreeg ik weer wat foto’s van het verdelen van de goederen die wij hebben kunnen laten brengen.

Hier de link naar foto's.

Van Cristi en Igor ontving ik een serie foto's uit Oekraine, goed dat we kunnen helpen daar. 

Hier de link naar foto's.

Joszi van de gaarkeuken voor kinderen uit Tirgu Mures is blij met onze steun, waarom hulp daar goed terecht komt tonen de onderstaande beelden aan. Zijn hoofdsponsor is al vele jaren de Oostenrijkse stichting ORA. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau was weer blij dat ze kon eten kon blijven uitdelen.

Hier de link naar foto's.

Attila stuurde ons een berichtje om zijn dank uit te spreken voor wat we doen.

Hier de link naar foto's.

Dinsdag 7 maart mogen we in Enschede bij Brinkers Zoetwaren nog 5 pallets chocopasta ophalen. Genoeg om in elk pakket nog pot te doen. Met een klein groepje gaan we de opstelling afronden. Het cateringteam gaat aan de slag met de voorbereiding voor donderdag en vrijdag. Koffie een lunch alles komt weer voor elkaar. We gaan ook kijken of we de verwarming in de hal kunnen gebruiken, het weerbericht ziet er helaas niet goed uit.

Het gaan mooie pakketten worden.

Nogmaals wie wil komen helpen donderdag en/of vrijdag aan de Dulleweg 20 in Broek op Langedijk u bent van harte welkom. Stuur wel even een berichtje naar info@stichtingpromotie.nl  of bel/app naar 0628941795.Geen opmerkingen:

Een reactie posten