zondag 26 maart 2023

Weekbericht 12/23

Woensdag 22 maart hebben we in Broek op Langedijk maar liefst drie trailers geladen. Alle vijfduizend pakketten met levensmiddelen die we een paar weken geleden met een grote groep vrijwilligers gemaakt hebben zijn nu in Roemenië!

Als extra lading koek, diverse levensmiddelen, wat meubels en heel veel kleding. Vrijdag zijn de drie trucks in Roemenië aangekomen, er is al gelost in Marghita, Ticau en Botosani. Maandag nog in Floresti, Breaza en Reghin. Van daaruit kunnen de mensen ter plaatse zorgen dat de pakketten bij de mensen terecht komen waar het om gaat. De eerste 1.320 pakketten hadden we al een week eerder verzonden en zijn deels al uitgedeeld. Verderop in dit blog meer daarover, het maakt het belang van deze actie heel duidelijk.

Behalve het laden van drie trucks waren er nog ophaalklussen en was er sorteerwerk, het is een lange en drukke dag geworden waar we met tevredenheid op terugkijken.

Hier de link naar foto's van het laden.

Donderdag 23 maart konden we 20 ziekenhuisbedden ophalen in Schoorl.

De truck met aardappelen en groenten van de boerderij in Marghita, is via het depot van Cristi met bestelauto’s Oekraïne ingebracht. Alles met elkaar hebben we dus een enorme hoeveelheid voedsel beschikbaar kunnen stellen aan arme mensen in Oekraïne en Roemenië. 

Cristi is druk bezig met de bestrating rond Casa Ioana en heeft gasten uit Denemarken op bezoek. Dus zoals altijd heeft hij bezigheden genoeg.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris heeft op zijn varkensboerderij weer beren op bezoek gehad. Deze keer alleen schade aan het hekwerk.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau heeft zaterdagmorgen haar pakketten ontvangen samen met aardappelen en groenten van de boerderij. Er is dus weer veel om uit te delen in Ticau en omgeving. Gerrit van der Starre van stichting Emeth heeft een nieuwsbrief geschreven over de activiteiten daar.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar de nieuwsbrief

Imola heeft een update geschreven op haar blog. Het gaat dit keer over het werk van Elena uit Urmenis. Een interessant verhaal over hoe mensen leven in de dorpen in deze prachtige omgeving. Voor het leesgemak heb ik Google translate aan het werk gezet.

Hier de link naar Elena haar verhaal.

Hier de link naar de bijbehorende foto's.


Henk Muller uit Band is zoals elke week aan het bouwen geweest, voedsel uitdelen en deze keer ook met een illegale vuilstort. Verbazingwekkend allemaal en mooi dat we hem hiermee kunnen steunen. De eerste zending pakketten zijn ook al verdeeld.

Hier de link naar foto's.






Joszi van de gaarkeuken voor kinderen uit Tirgu Mures is begonnen met de aanpassing van de douche en wasruimte voor deze kinderen. Het moet net allemaal wat beter worden. 

Hier de link naar foto's.

Virorel en Elena uit Deaj zijn ook weer druk geweest met hulp bieden aan hun medemens. Het is weer indrukwekkend, wat zijn deze mensen belangrijk voor de mensen in hun omgeving. 

Hier de link naar foto's.

Volgende week zijn er ophaalklussen, we gaan geen vrachtwagen laden. Samen met twee reisgenoten ga ik de komende week een aantal dagen naar Roemenië. We bezoeken de boerderij in Marghita en een aantal projecten in en rond Breaza.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten