zondag 12 maart 2023

Weekbericht 10/23

Het is gelukt, de productie van 5.000 levensmiddelen pakketten is succesvol afgerond!

Dinsdag 7 maart is een groep vrijwilligers druk geweest om alle producten op de juiste plek neer te zetten, het plaatsen van de rollenbaan etc.etc.. Kinderen van een jeugdclub van de Hervormde Kerk in BOL hebben er aan het begin van de avond gelijk al 200 gemaakt.

Woensdag nog even de puntjes op de I gezet en op donderdag 9 maart begon het echte werk. Er kwamen ongeveer vijftig helpers, dit ondanks het slechte weer en het afzeggen van mensen die een luchtweginfectie hadden opgelopen. 

Vrijdag 10 maart kwamen er nog meer mensen helpen en nog voor de lunch was de klus klaar. Een klein groepje is na de lunch aan het opruimen geweest nog even nakaarten en daarna kon iedereen met een voldaan gevoel naar huis.

Het liep als een goed geoliede machine in een prettige sfeer. Het is altijd een beetje spannende of er genoeg helpers komen. Ook nu was dat weer het geval, onnodig gelukkig, door weer en wind kwamen mensen om te helpen. Ondanks de gladheid ook vier uit Friesland. Iedereen bedankt voor zijn of haar inzet.

Hier de link naar foto's.

Vijfduizend pakketten uitdelen is best wel veel en ze komen terecht bij echt arme mensen. Het is moeilijk voor te stellen hoe hoog de nood is onder veel mensen in Roemenië. We doen dit al heel lang, maar de berichten die ons nu bereiken, via onze contacten uit de echt arme gebieden daar, zijn nu wel heel erg. Geen eten, koud en nat het is gewoon treurig dat mensen zo moeten leven.

De truck die we donderdag 2 maart geladen hadden met bestemming Botosani is daar gelost op maandag 6 maart, aan de grens was er geen oponthoud. Cristi was blij met de lading, een deel is direct doorgezonden naar Igor in Oekraïne. De aankomende week kunnen we een trailer vol aardappelen en groenten vanaf de boerderij in Marghita naar Botosani sturen. Dit gaat dan ook weer via Igor Oekraïne in. De verschrikkingen waar de mensen daar aan worden blootgesteld zijn onvoorstelbaar groot.

Hier de link naar foto's.

We werken regelmatig samen met Jan Pilkes van St. Caritas uit De Rijp, onderstaand de link naar hun laatste nieuwsbrief.

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Reghina uit Ticau stuurde haar wekelijkse fotoserie van haar hulp aan de arme mensen in haar omgeving. Er zit een filmpje tussen van het maken en uitdelen van boterhammen langs de kant van de weg. Simpel en heel direct maar je moet het wel doen! 

Hier de link foto's.

Henk Muller uit Band is naast al zijn andere bezigheden druk het nieuwe tuinseizoen.
Steeds meer mensen hebben hier interesse omdat ze de resultaten zien. 

Hier de link naar foto's.

Afgelopen maandag kon ik bij Takii zaden in de Kwakel een mooie partij groentezaden ophalen www.takii.eu/nl/ . De zaden zitten nu nog in groot verpakking, ik heb kleine zakjes meegekregen om het om te pakken in consumentenverpakking. Woensdag willen we daar mee beginnen, het is een klusje voor in de kantine. We gaan de partij delen met Jan Pilkes dus het gaat voor een deel ook naar Oekraïne.

Een heel naar bericht kregen we van Toth Attila uit Peris. Zie de het onderstaande fotoalbum.

Hier de link naar foto's

Paul uit Getz stuurde foto’s van de activiteiten daar, goed om te zien hoe het daar gaat met de begeleiding van kinderen.

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elean gaan onvermoeibaar door met hun vele mooie werk, onderstaand een fotoalbum hoe het daar gaat.

Hier de link naar foto's.

Van St. Zending over grenzen ontving ik vast een filmpje i.v.m. het werven van vrijwilligers. Er staan leuke beelden tussen van de vorige keer. Samen met hen gaan we de RAI “leeghalen” van afloop van de PLMA beurs. Deze voedsel-run is dit jaar op 24 mei. Later meer hierover.

Hier de link naar het filmpje.

Woensdag 15 maart komt een Roemeense truck de eerste lading pakketten laden. op mei. Er zijn ophaalklussen en we gaan beginnen met de groente zaden in klein verpakking te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten