zondag 21 december 2014

Bericht uit Reghin van Phoneo

Bericht op facebook van Pauline

Beste Maarten
Heel heel erg hartelijk bedankt opnieuw voor de prachtige pakketten. Er werd door veel mensen weer zo reikhalzend naar uitgezien en op gehoopt.
Al direct na aankomst van de pakketten zijn we begonnen met de verspreiding. De organisaties  uit Apalina en Targu Mures hebben als altijd weer een deel van de pakketten ontvangen om uit te delen in hun projecten.


Zelf hebben wij pakketten uitgedeeld in onze programma’s in de  dorpen Breaza, Batos, Uila, Ideci, Brancovanesti en Petelea en ook aan de mensen uit de diverse zigeunerwijken van Reghin (Apalina, Calarasilor, Muncitorilor, Curte). Ook alle bezoekers van de daklozenopvang zullen aankomende week een pakket ontvangen als zij hun kerstviering hebben.
Wat fijn dat de pakketten ook weer zo vol zaten, met produkten die de mensen goed kunnen gebruiken. Een kaars lijkt bijvoorbeeld iets simpels maar is soms echt een zegen voor mensen die in deze donkere dagen geen licht in huis hebben.
De douchegel met chocoladegeur leverde nog enige leuke hilariteit op omdat sommigen toch voor alle zekerheid maar even kwamen checken of het nou een douchecreme was of iets om taart mee te versieren J
De grootste uitdeelactie is ieder jaar opnieuw in de Romawijk in het dorp Petelea. Hier mochten wij dit jaar 95 gezinnen met een pakket blij maken. 38 Gezinnen die opgenomen zijn in het voedselsponsorproject Bread to Live en nog eens bijna 60 gezinnen die de wijkprogramma’s bezoeken. Petelea kent veel grote gezinnen. Veel moeders die er alleen voor staan, veel ouderen die nauwelijks kunnen rondkomen, veel jonge tieners die voor kleine broertjes en zusjes zorgen terwijl de ouders weg zijn.  Mensen proberen vaak toch iets leuks te doen voor hun kinderen met de feestdagen, met het sinterklaasfeest (dat hier ook gevierd wordt) hadden sommige ouders een chocolaatje voor hun kinderen gekocht; onvoorstelbaar hoe blij de kinderen daarover vertellen. De kleine dingen die in Nederland vaak zo gewoon zijn, zijn hier zo bijzonder en de pakketten zijn voor deze gezinnen dan ook een enorme bemoediging.
Naast de pakketten die we hebben uitgedeeld aan de mensen die onze projecten, huisgroepen en kerk bezoeken proberen we elk jaar ook een aantal pakketten te reserveren om mensen mee te zegenen die geen deel van het werk van onze stichting uitmaken. Mensen die bijvoorbeeld op meer afgelegen plekken wonen of in een wijk waar wij niet werkzaam zijn maar die wel in ernstige armoede leven. Met een aantal mensen gaan wij elk jaar biddend op weg om ook deze mensen te zegenen met een pakket. Deze mensen verwachten ons helemaal niet, leven vaak helemaal zonder hoop en zijn diep geraakt als ze een pakket ontvangen. Dit jaar hebben we op deze manier 23 pakketten kunnen uitdelen.


1 opmerking: