dinsdag 2 december 2014

Kerstpakketten 2014 een hele mooie actie.

Het maken van de kerstpakketten is begonnen. De Vomar heeft maandag met drie trailers onze bestelling gebracht. We zijn direct begonnen alles op z'n plek te zetten en dinsdag is de productie begonnen. Er zijn er 375 klaar precies 10 % van hoeveel er nodig zijn. Woensdag en donderdag
schroeven we de productie verder op.,

Woensdag is dus werkelijk heel goed verlopen, op het hoogtepunt waren er ongeveer 65 mensen actief, en zijn er 2.075 pakketten gemaakt(!). Er is ook een vrachtwagen geladen, dit is de eerste keer dat deze enorme combinatie naar Roemenië gaat. Er kan 20 m3 meer in dan in een trailer. Er ontbraken nog een aantal planken in de motorwagen en de aanhanger maar ook hiervoor is van toepassing vele handen maken licht werk, de combi is voorzien van planken en zit stampvol.

En dan donderdag, het ging meer dan voortreffelijk met de productie van de pakketten zo rond 14 uur werd het zijn sein.... meester gehangen en waren de 3.750 pakketten klaar voor verzending. Om ongeveer 15 uur was ook trailer nr. 3 geladen en een halfuurtje later was alles aan kant en leek het net of er niets was gebeurt. Morgenmiddag gaan we de laatste combinatie van planken voorzien en zaterdag om negen uur gaan we deze laden. Maandag vertrekken er drie en ook nog een Mercedes bus met aanhanger die op achterblijft op de boerderij. Woensdag 10 december gaat vertrekt de laatste trailer. Werkelijk ongelofelijk hoeveel werk er in zo'n korte tijd is verzet. Op het fotoalbum staan nieuwe foto's.

Vrijdag zijn we met een klein groepje aan het opruimen geweest en hebben ruimte gemaakt voor de laatste vrachtwagen die we op zaterdag gaan laden.

Zaterdag waren er weer genoeg vrijwilligers om de laatste van de vier vrachtwagens te laden. Nog een behoorlijke klus, ook omdat er nog planken gemaakt moesten worden in de laadbakken. We hadden dus een timmer en een laadploeg het ging weer prima. Zaterdagmiddag stonden er dus vier op een rij klaar voor vertrek.

Onze mensen in Roemenië is kunnen volgende week aan de slag om de in totaal 3.750 pakketten en alle andere spullen te gaan verdelen. De komende tijd verschijnen hier de verhalen en foto's op dit blog. Vaak beroerde situatie's en meer overleven dan leven, vaak heel dankbare mensen die meer dan blij zijn met hun pakket en ook en vooral dat er iemand aan hen denkt.

In een vorig bericht schreef ik over een verlamde jonge vrouw die in een onmogelijke situatie leeft, hier zoeken Csaba en Imola en de mensen in dit dorp een oplossing voor. Er gaan naar deze gemeenschap 100 kerstpakketten en in het dorpshuis krijgen ze op onze kosten allemaal een kerstmaal, jammer dat we niet kunnen aanschuiven.

Hier meer foto's.

Het wegbrengen van hulpgoederen met trucks (dit jaar 38) is min of meer routine geworden, nu vier tegelijk en nog een busje is nog wel even spannend, ik hou jullie op de hoogte.
Jaap, Nico, Haye, Hans, Harm, Siem, Gerrit, Jelle en Willem wij wensen jullie een goede en veilige reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten