zondag 16 december 2018

Weekbericht 49

Dit weekbericht schrijf ik vanuit Breaza Roemenie. Om de gebeurtenissen van deze week kort samen te vatten is haast niet mogelijk. Toch waag ik een poging en hoop niemand tekort te doen. Samen met Jaap Ligthart hebben we onze oude kantine annex clubhuis vanuit Heerhugowaard naar Breaza gebracht. I.v.m. de breedte van 3 meter waren voor dit transport vergunningen nodig, dit is allemaal prima geregeld door Jasper Meerhoff van ETE. Woensdag in de namiddag kwamen in Breaza aan. Rob en Harm waren die dag al gelost hun auto stond bij Jan Wijnen om daar fietsen te laden. Donderdag zijn we bezig geweest met het lossen en voorbereiden van het plaatsen van het clubhuis in de tuin achter de woning van Imola haar ouders. Vrijdagmorgen kwam een buurman met zijn trekker en is het allemaal gelukt, de laatste meters nam Jaap het stuur nog even over voor om hem op de goede plek te krijgen. Csaba gaat de wooncontainer eerst extra goed isoleren en dan verbouwen, komt vast goed.

Op zaterdag was het echt koud en viel er ook sneeuw, perfect weer om extra pakketten te maken en weg te brengen naar een afgelegen dorp in de buurt van Deda. De plaatselijke contactpersoon had juist samen met zijn zoon ook inkopen gedaan voor de de mensen in dit dorp. Samen gingen wij via een onverharde maar bevroren weg naar de plek waar iedereen zou samenkomen. Koud, harde wind stuifsneeuw het maakte niet uit, ze stonden op ons te wachten. Heel toevallig waren mensen van een Amerikaanse organisaties schoenendozen met spullen voor kinderen aan het uitdelen. Het kwam allemaal samen, de mensen waren ontzettend blij met wat ze allemaal kregen. Voor ons weer een bevestiging dat heel veel mensen ons hulp meer dan goed kunnen gebruiken. Al het werk is niet voor niets!!

Maandag beginnen we aan de terugreis, Harm en Rob hebben een auto vol met ligfietsen die op verschillende adressen gelost moeten worden. Jaap en ik gaan langs de boerderij in Margitha en laden daar de Ginaf trekker met kraan die weer naar Nederland gaat.

Dan het thuisfront, er zijn in totaal vier (!) vrachtwagens geladen, drie in Zaandam en nog een in Broek op Langedijk. Twee zijn er alweer gelost, vooral Cristi in Botosani kon niet geloven wat hij allemaal aan mooie spullen heeft ontvangen. Op de boerderij is de eerste gelost, twee zijn er nog onderweg. Verder alle ophaalklussen en het lossen echt heel veel, een geweldige prestatie. Het ophalen bij Baltussen in Driel van een vracht conserven krijgt wellicht nog een vervolg, er is ons nog meer aangeboden. We zijn aan het nadenken hoe en wanneer we dit kunnen organiseren zonder dat het onze kleine club teveel belast. Eten in de koude winter is voor veel mensen in Roemenie niet vanzelf sprekend, belangrijk dus om de goede oplossing te vinden.

Foto's genoeg maar plaatsen lukt nu even niet helaas.


2 opmerkingen: