zondag 30 december 2018

Weekbericht 51


Het laatste weekbericht van 2018 alweer, alle clichés kunnen uit de kast wat mij betreft, wat is het snel gegaan. Voor de vrijwilligers van St. Promotie is het een hectisch jaar geweest, maar liefst 57 trucks met hulpgoederen verzonden, bijna 8.000 levensmiddelen pakketten gemaakt en verspreid alle records zijn gebroken. In de laatste paar maanden niet alleen kerstpakketten maken en wegbrengen maar ook nog even verhuizen naar een andere opslag en nog heel veel trucks laden. Nog nooit zijn er in zo’n korte periode zoveel goederen binnengekomen en er ook weer uitgegaan. Ik hoop heel erg dat het niet teveel gevergd heeft van onze vrijwilligers en dat erom die reden mensen gaan afhaken, succes heeft ook zijn keerzijde.  Natuurlijk iedereen die heeft meegewerkt namens het bestuur heel erg bedankt en ga er zolang als het fysiek mogelijk
is mee door, met respect voor elkaar.

De kluizenaar Piu
Waar we moed uit kunnen putten zijn de mooie resultaten van ons werk. Een paar willekeurige voorbeelden. In Breaza hebben we ons het lot aangetrokken van een vrijwel blinde kluizenaar. Hij woonde onder erbarmelijke omstandigheden, Imola en Csaba hebben hem in Deda in een verzorgingshuis kunnen onder brengen waar hij enorm is opgeknapt. Het laatste nieuws is dat hij een staaroperatie heeft ondergaan en weer kan zien! Nu nog met één oog het tweede volgt binnenkort. Hij weigerde zo’n operatie tot voor kort in alle toonaarden, echter toen iemand hem vertelde de operatie doen ze niet met een mes maar met laser was het goed.

Dan Cristi in Botosani, mede dankzij het feit dat we meer transporten sturen met vaak hele mooie spullen is zijn organisatie ook gaan groeien. Het is een succes en daar haken steeds meer organisaties op in. Behalve de bouw van het internaat waarvan de kelder nu klaar is barst hij nog van de ideeën om andere te helpen. Hij krijgt nu ook voedsel en bijvoorbeeld waspoeder van een groothandel uit Iasi waar hij veel mensen mee helpt. De trailer met schoolmeubelen die donderdag in Alkmaar is geladen gaat naar drie scholen in Dorohoi. De 50 daklozen die nachts alleen een dak boven hun hoofd hebben gaat hij van een maaltijd voorzien. Zijn aanstekelijk enthousiasme heeft op iedereen in zijn omgeving een goede uitwerking.

Dit zijn natuurlijk nog lang niet al onze contacten in Roemenië en lang niet alle verhalen en gebeurtenissen die zich daar afspelen. We kunnen er echter zeker van zijn dat onze inspanningen niet voor niets zijn maar dat we er de juiste mensen mee helpen.  

Voor wat betreft de loods in Zaandam die we daar samen met de voedselbank  Amsterdam gebruiken en helaas moeten verlaten per 1 januari lijkt nu een oplossing in zicht. Morgen hebben we hier een afrondende bespreking over. De eigenaar van de huidige loods heeft gelukkig nog een paar dagen extra respijt gegeven. Drie jaar gratis gebruik van mogen maken, het is niet niks!!

Morgen gaan Haye en Charles nog een keer 14 pallets conserven ophalen in Driel. Woensdag zijn er ook weer flink wat ophaalklussen en op onze nieuwe locatie in Broek op Langedijk is er ook nog het nodige te doen. Ik hoop dat we dit weer samen te kunnen doen met de “harde” kern van onze vrijwilligers.

 Pieter Nagel en Domien Timmer hebben een verslag gestuurd, zie de link.Op vrijdag 11 januari houden we weer onze traditionele nieuwjaarsreceptie in de Brandweerkazerne van Heerhugowaard. Er komt nog een extra bericht over.


Ik wens jullie allemaal een plezierige jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2019Geen opmerkingen:

Een reactie posten