zondag 8 november 2020

Weekbericht 46 / november 2020

We hadden afgelopen dinsdag het idee om met een paar man alvast goederen klaar te zetten, voor het laden van een truck de volgende dag. Dit ging allemaal prima, het was voor ons een verrassing dat de Roemeense truck al vlak na de lunch kwam voorrijden. Na een heel kort overleg besloten we meteen te gaan laden, even bellen om versterking en de laadploeg was compleet. Het ging allemaal soepel en om ongeveer half vijf ging de truck op weg naar Pieter Nagel in Minis. Vrijdagmorgen is hij daar gelost, Pieter was blij met de lading en kan voor de kerstdagen veel mensen van een pakket voorzien en andere goederen uitdelen.

Hier de link naar foto's.

Woensdag 4 november is er op de boerderij in Marghita een truck geladen met 22.000 kg aardappelen met bestemming Botosani. Cristi had zijn contacten uit de wijde omgeving opgeroepen om deze aardappelen te komen ophalen t.b.v. de mensen waar ze naar omzien. Meestal gaat dit onder leiding van een pastor uit een dorp, die weet precies in welk gezin de nood het hoogst is. Het duurde 1,5 uur voordat de truck leeg was en alle aardappelen onderweg. Geweldig goed georganiseerd door Attila in Marghita en Cristi in Botosani. Niet alle dorpen waar Cristi contactpersonen heeft zijn aan de beurt gekomen, de vraag is echt enorm. Dat wij dit kunnen organiseren is natuurlijk fantastisch en het is mooi om deel te mogen uitmaken van een netwerk met mensen die dit mogelijk maken. 

Hier de link naar foto's.

Woensdag was er nog een ophaalklus en voor de rest was het rustig, vrijdag kwamen er via St. Manna nog een aantal pallets voedsel binnen, iets wat we goed kunnen gebruiken voor de kerstactie. We willen zoveel mogelijk voedsel naar onze contactpersonen brengen, ondanks de lastige omstandigheden willen ze allemaal de mensen in nood in hun omgeving helpen. Wij zien het van afstand en horen de verhalen er over, armoede, geen eten, +++, er midden tussen in staan is een hele andere ervaring. 

Aanstaande dinsdag 10 november gaan we een truck laden die eerst 50 % gaat lossen in Marghita t.b.v. het dorp Getz. Attila gaat daarna 10.000 kg aardappelen bijladen waarna de truck doorgaat naar Marien Kroon in Floresti. Deze vracht is teveel voor Marien zijn eigen project, hij gaat het delen met andere hulpverleners. O.a. met Bert Looij die zich het lot heeft aangetrokken van mensen die rond de vuilnisbelt wonen in Cluj Napoca. In blog nr. 42 staat hier een filmpje over. Als dit goed gaat kunnen we misschien wel meer doen, ben daarom extra benieuwd naar de reacties van Marien uit Floresti.

Imola heeft een stukje op haar blog geschreven. Toth Attila voelt zich alweer wat beter, ik weet niet of hij zich heeft laten testen. Op woensdag 11 november gaat een truck weer      22.000 kg aardappelen laden in Marghita, de eerst losplek is bij John Fracker in Viile Tecii, een dorp nabij Bistrita, daarna lossen in Breaza, het laatste losadres is in Deaj, Henk Muller zijn project. 

fazakasimola-csaba.blogspot.com/

Henk Muller stuurde ook weer wat foto’s van het werk uit Deaj. Ook hier gaan binnenkort dus aardappelen naar toe. We sturen er later nog hulpgoederen en voedsel vanuit Broek op Langedijk heen.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau heeft een ongelofelijke hoeveelheid energie en gaat maar door.

Hier de link naar foto's.

Onze vrijwilligers die ziek zijn geworden door het virus knappen gelukkig allebei goed op.

We moeten met ons werk voorzichtig zijn en blijven, met een grotere groep werken kan onder de huidige omstandigheden gewoon niet. Kom dus niet zonder uitnodiging of aankondiging naar onze opslag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten