zondag 22 november 2020

Weekbericht 48 / november 2020

Op maandag 16 november begonnen we met het ophalen van goederen in Amsterdam. Deze spullen konden we goed gebruiken voor de twee transporten die we op dinsdag en woensdag hebben geladen.

Dinsdagmorgen 17 november stond de Roemeense truck mooi op tijd voor de deur van onze opslag in Broek op Langedijk en kon er geladen worden voor Deaj, stichting Phoneo uit Reghin en ons depot in Breaza. Henk Muller heeft van allerlei organisaties spullen voor Deaj gekregen en naar Broek op Langedijk gebracht. Aangevuld met een deel van onze voorraad was de trailer snel voor de helft geladen. Mensen uit Ureterp hadden spullen gebracht voor Stichting Phoneo in totaal 5 pallets en een paar karren. De ruimte die overbleef was eigenlijk tekort om alle goederen bestemd voor Breaza te laden. Op vrijdag 20 november is er eerst gelost in Breaza en daarna in Deaj. 

Hier de link naar foto's.

Imola heeft er ook iets op haar blog over geschreven.

fazakasimola-csaba.blogspot

Met de eindejaar voedselactie gaat ondanks de lastige omstandigheden heel goed. Rond Pasen kregen 4.500 mensen een mooi pakket, nu met deze actie bereiken we zelfs meer mensen in nood verwacht ik. Dit komt doordat sponsors de aardappelen actie mogelijk hebben gemaakt net als het inkopen van levensmiddelen in Roemenië zelf. De hoeveelheid etenswaren die St. Promotie als basis voor de actie uit Nederland heeft kunnen brengen is ook meer dan we verwacht hadden. Dat komt heel goed uit, de armoede en honger neemt hard toe in Europa, vooral in landen in het oosten van Europa. Hier de link naar een verontrustend rapport van de Verenigde  Naties.

Hier de link naar dit rapport.

Woensdagmorgen 18 november stond de Roemeense truck ook weer mooi op tijd klaar om geladen te worden met bestemming Botosani. Er waren nog een paar ophaalklussen, het laden ging vlot, net als het ophalen op verschillende locaties.

Hier de link naar een paar foto's.

Vrijdagavond stond de truck in Bistrita, de chauffeur moest daar zijn verplichte rust nemen en komt maandag lossen in Botosani. Cristi is er helemaal klaar voor, op de nieuwe losplaats is betonvloer nu klaar en er zijn al flink wat overkappingen. Een hulporganisatie uit Groningen kwam een wat kleding etc. brengen, de Nederlandse truck ging naar verschillende adressen in Roemenië. 

De link naar foto's van de betonplaat.

De link naar foto's van het transport uit Groningen.

Toth Attila heeft het niet gemakkelijk, er overlijden veel mensen in de wijk Apalina, met deze wijk is hij door zijn activiteiten nauw verbonden. Als pastor heeft hij vaak de leiding bij de begrafenissen, belangrijk om troost en houvast te bieden maar ook een zware taak.

Hier de link naar een paar foto's.

Joh Fracker is aan het uitdelen geweest bij de zigeunergemeenschap nabij Bistrita die vorig
getroffen zijn door een overstroming, Een deel van hen wonen nu in de containers die we gebracht hebben vanuit Getz. Net als dakplaten etc. om huisjes te bouwen. O.a. in weekbericht 36 van vorig jaar staat hier een bericht over.

Hier de link naar foto's.

Van stichting Emeth ontvingen we een nieuwsbrief over de activiteiten in Ticau.

Hier de link naar de nieuwsbrief.

Henk Muller stuurde foto's van de activiteiten in Deaj.

Hier de link naar foto's.

Het gaat in Roemenië niet de goede kant op met de verspreiding van het virus, steeds meer gebieden krijgen te maken met een volledige lockdown. Dagelijks bijna 10.000 nieuwe gevallen is natuurlijk niet goed. De ziekenhuizen kunnen het lang niet bolwerken, er is gewoon geen plek meer. Mensen moeten het thuis uitzieken, er is daar in huiselijke kring in ieder geval de basis verzorging. Er zijn in december parlementsverkiezingen, de meeste mensen verwachten daarna strengere maatregelen.

Maandag gaan we weer goederen ophalen in Amsterdam, dinsdag gaan we laden voor Marghita en Ticau. Woensdag gaan we spullen ophalen bij Dorcas in Andijk, het Rode kruis ziekenhuis in Beverwijk en op nog een paar plekken. Donderdag gaan we laden voor Breaza. We doen dit weer in kleine groepjes, kom dus niet zonder uitnodiging naar onze opslag. Het is vervelend en voor niemand leuk, echter onder de huidige omstandigheden kan het niet anders, we moeten zo veilig mogelijk werken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten