zondag 29 november 2020

Weekbericht 49 / november 2020.

Maandag begonnen we met een ophaalklus in Amsterdam, dit hoefde niet zo lang te duren dachten we maar het liep flink uit, gelukkig was het wel de moeite waard. We kunnen heel veel mensen helpen met deze producten. 

Dinsdag zou de eerste truck komen om te laden dit lukte helaas niet, we hebben het laden dus verschoven naar woensdag. Samen met ophaal en opruim klussen ging dit met een relatief kleine groep mensen goed. We hebben de laatste dakplaten van onze voorraad geladen voor Reghina uit Ticau. Het lijstje met renovatieobjecten voeg ik nog even bij, dankzij sponsors is het ook mogelijk het benodigde hout te kopen en de timmerman te betalen. Bij Hardeman in Veenendaal zijn ze al weer dakplaten aan het sparen. Dankzij al de radertjes in een netwerk zitten ook deze mensen in ieder geval warm en droog. Verder mooie bruikbare goederen geladen voor Reghina haar hulpacties en voedselpakketten. De helft van de lading was voor Marghita/ Getz ook daar komt de eindejaar voedselactie op stoom. In Marghita is na het lossen geladen  10 ton aardappelen voor Ticau. Vooral het lossen Ticau was een enorme klus, een heftruck is daar niet beschikbaar, toen hij eindelijk leeg was kon kon de truck niet zomaar wegrijden vanwege de gladde en slappe ondergrond. Hoe blij de chauffeur met deze rit was weet ik nog niet.

Hier de link naar foto's van het laden.

De link naar lijst met renovatie objecten

Donderdag hebben we met een klein ploegje een trailer geladen met bestemming Breaza, deze truck is daar nog niet aangekomen. Aanstaande maandag is de gedenkdag van Saint Andrew en dinsdag is een Nationale feestdag vanwege de Roemeense revolutie in 1998. Wanneer er gelost kan worden is nog even een vraagteken. Het laden ging vlot en het is weer een mooie vracht geworden. Er staat niet heel veel voorraad meer echter nog ruim genoeg om dinsdag 1 december nog een keer te laden voor Botosani.

Hier de link naar foto's.

Op de boerderij in Marghita gaan ze als alles volgens plan verloopt aanstaande woensdag nog een keer een volle vracht aardappelen en wortelen laden. Deze gaat naar Phoneo in Reghin. 

Op maandag 23 november is de truck, die op 18 november geladen is in Broek op Langedijk, gelost op de nieuwe losplek van Cristi uit Botosani. Dit ging heel goed op de pas gestorte betonplaat en ze konden alles droog opslaan. In een dorp in de buurt van Botosani is een huis verbrand waarbij de moeder van een aantal kinderen is overleden. Samen met anderen heeft Cristi zoveel mogelijk geholpen met kleding en voedsel. Hoe dit verder gaat weet ik nu nog niet.

Hier de link naar foto's.

Reghina stuurde weer foto’s van het uitdelen aan arme mensen en van haar inkopen t.b.v. voedselpakketten voor de eindejaar voedselactie. Samen met de spullen die afgelopen zaterdag heeft ontvangen heeft ze een flinke voorraad om uit te delen.

Hier de link naar foto's van Reghina.

Attila de topmanager van de boerderij in Marghita stuurde ook wat foto’s van het ophalen van spullen door Inci en Domien uit Salard.  Ook deze twee gaan improviseren met de pakketten en er iets moois van maken. Domien is net terug van werk in Spanje en Inci is herstellende van Covid–19.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde ook weer wat foto’s o.a. een paar van een doopplechtigheid.

Hier de link naar foto's.

Pieter Nagel uit Minis stuurde foto's van zijn uitdeel actie's.

Hier de link naar foto's.

Het is mooi om te zien dat ondanks deze moeilijke omstandigheden er zoveel mensen actief zijn om anderen te helpen. Laten wij vooral doorgaan om deze mensen van “brandstof” te voorzien het helpt echt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten