zondag 8 augustus 2021

Weekbericht 32/21

Woensdag 4 augustus is er even flink opgeruimd in onze opslag aan de Dulleweg in Broek op Langedijk. Er waren nog een paar ophaalklussen en er was wat meer dan normaal tijd om bij te praten.

Vrijdag 6 augustus konden we een trailer vol mooie goed bruikbare spullen op in Weesp bij Stichting HIRF. Bij de familie Veenstra zijn altijd heel veel activiteiten. Er zijn daar nu bijvoorbeeld vier containers met hulpgoederen voor Suriname geladen waarvan de eerste al op de plaats van bestemming zijn. Veel mensen leven in armoede in Suriname en bijvoorbeeld in ziekenhuizen is gebrek aan bijna alles. Er zijn ook contacten met een organisatie in Libanon ook hier zijn veel mensen op een vreselijke manier in de verdrukking geraakt. Zo maar even een paar voorbeelden van hulpacties vanuit Weesp.  

Hier de link naar hun facebook pagina.

Van Reghina uit Ticau ontvingen we weer een serie foto’s van hartverwarmende acties, ze is niet te stoppen zo lijkt het.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Pers stuurde een aantal foto’s van zijn varkensproject, de afrastering is nu klaar en de varkens hebben meer ruimte. Er zijn ook biggen geboren, leuk om te zien.

Hier de link naar foto's.Henk Muller stuurde wat foto’s van de aardappelteelt, goed gelukt met Spunta aardappelen uit de Wieringerwaard.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande donderdag 12 augustus gaan we twee trucks laden ons magazijn puilt uit met goed bruikbare spullen. Er gaat een trucklading naar Deaj en de andere gaat naar Breaza. 

Gebruikelijk is dat we op woensdag laden, door de verplichte coronatest voor de Roemeense chauffeurs is de planning lastiger geworden, dus is het een dag later geworden. Woensdag gaan we vast spullen klaarzetten en er zijn  een paar ophaalklussen.

De temperaturen blijven in Roemenië nog steeds rond de 30°C met uitschieters omhoog,  iets lagere temperaturen en regen  zou er welkom zijn .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten