zondag 15 augustus 2021

Weekbericht 33/21

Het is een drukke week geworden voor ons team, van op een enkele uitzondering na 70 plussers. Woensdag 11 augustus met het opruimen en klaarzetten van de goederen voor transport en ophaalklussen. Het Rode Kruis Ziekenhuis had een mooie partij voor ons staan, net als  Dorcas in Schagen en de kledingbank in Egmond.

Donderdag 12 augustus stonden er twee lege trucks met trailers voor de deur, daar even 180 m3 van in totaal ongeveer 35 ton in laden is een flinke uitdaging. Er waren gelukkig voldoende ervaren vrijwilligers om dit voor elkaar te krijgen en het verliep allemaal goed. Na de lunch moest er nog een uurtje gewerkt worden en om 14 uur vertrokken beide trucks richting Roemenië. De truck voor Breaza gaat daar maandag gelost worden. De truck voor Deaj kwam met dubbele bemanning, is al aangekomen en ook gelost. 

Hier de link naar foto's.Henk Muller stuurde een bericht over de bessenplukkers uit Roemenië uit o.a. Haranglab. Ze hebben het goed getroffen met hun opdrachtgever volgens Henk. Er is ontzettend veel vraag naar werkers uit andere landen, de regelingen worden zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor hen. 

Verder foto’s van het lossen van de truck in Deaj en het uitdelen van hulpgoederen inclusief een partijtje pizza’s die Viorel had gekregen van een Roemeense stichting en groenten uit zijn eigen kas. Verder spreken de foto’s voor zich en geven een goed inzicht in het leven van de mensen daar. Een tussenvraag: hoe zal het er daar over 25 jaar uitzien?

Hier de link naar foto's.

Vanuit Ticau stuurde Reghina weer wat foto’s van haar mooie werk. 

Hier de link naar foto's.

Op het blog van Imola staat een nieuw bericht over de Rainbow foundation. Van oorsprong waren hier Nederlandse sponsors bij dit project betrokken.

fazakasimola-csaba.blogspot

John Fracker stuurde mij voor de eerste keer een bericht over zijn werk.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde een bericht over een gevecht tussen zigeuners in de wijk Apalina, het ging er heftig aan toe. Met speciale manschappen heeft de politie ingegrepen er zijn mensen in het ziekenhuis terecht gekomen en andere zijn opgepakt.  

Hij heeft een meerdaags en goed bezocht missie kamp georganiseerd voor mensen uit zijn omgeving.

Hier de link naar foto's.

Het is nog steeds erg warm in Roemenië, volgens weeronline blijft het ook nog een tijdje zo, afkoeling en regen kunnen ze er goed gebruiken. 

Zaterdag hadden we de jaarlijkse BBQ weer kunnen houden bij Jaap en Geeske in Schagerbrug. Slagerij Arie Klaver staat garant voor kwaliteit en we krijgen ook nog een leuke korting. Onze kok Gerrit had ook nog wat extra salades gemaakt waaronder een fruitsalade allemaal gewoon lekker. De tent van Kees maakt het ook net even anders, mooi dat ook zoiets zo even georganiseerd kan worden.

Het is een gezellige avond geworden, het was een leuke gelegenheid om elkaar zo informeel te ontmoeten. 

Hier de link naar foto's.

In aanvraag is een truck met trailer om aanstaande woensdag te laden, de helft voor Marghita en de andere helft voor Ticau. We hopen dat er nog wat extra voedsel binnenkomt, bij St. Manna kunnen we in ieder geval een paar pallets ophalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten