zaterdag 28 augustus 2021

Weekbericht 35/21

 Dinsdag 17 augustus heeft een groepje vrijwilligers schoolmeubelen, die opgeslagen waren in een container in Heerhugowaard, overgebracht naar onze opslag in Broek op Langedijk.

Woensdag 18 augustus heeft een flinke groep vrijwilligers een Roemeense trailer geladen, dit keer met bestemming Botosani. Een paar andere ploegen hebben ophaalklusjes gedaan. Het ging allemaal soepel en probleemloos, toch waren aan het einde van de dag een aantal sombere gezichten. 

Stond de opslag een paar maanden geleden nog helemaal vol nu is dat totaal anders, het peil van onze voorraad is (te) laag. Waar het vooral aan ontbreekt is voedsel, als ik terugkom van onze wandelvakantie (4 september) ga ik aan de slag om hier verandering in proberen te krijgen. Als iemand dit leest en denkt daar kan ik wellicht iets aan doen, geef het s.v.p. door. Voor de arme sloebers waar wij ons om bekommeren is alle hulp welkom.

Hier de link naar foto's van het laden

Voetbal kleding en schoenen uit 
Enkhuizen

Cristi is blij met zijn lading, waarschijnlijk gaan ze maandag lossen. Hij stuurde een heleboel foto’s van uitdeel actie’s.

Hier de link naar foto's.
Reghina heeft ook weer hard gewerkt, ze is direct aan het uitdelen gegaan van de nieuwe voorraad. Met de aardappelen van de boerderij in Marghita waren ze ook heel blij, het is een heel nuttig en voedzaam product voor de mensen daar. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila uit Peris/ Reghin heeft een huisje kunnen laten bouwen voor een paar arme
pechvogels. Mooi om te zien dat hij zich het lot van deze mensen aantrekt en een oplossing weet te realiseren.

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft een stukje op jaar blog geschreven over de activiteiten daar, Breaza is en blijft een belangrijk knooppunt van hulpacties.

fazakasimola-csaba.blogspot.comVolgende week kan er dus geen trailer geladen worden,  wel zijn er een aantal ophaalacties ik stuur daar nog even een bericht over via de whatsapp groep. 

Dit bericht schrijf ik in Bernried aan het Starnberger meer in Zuid Duitsland, het startpunt van onze 6 daagse wandeltocht. De regen klettert op de ramen en morgen verwachten ze veel regen hier. We hopen dat het allemaal meevalt, de 26 kilometer lange tocht schijnt erg mooi te zijn (als het niet regent).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten