zondag 1 augustus 2021

Weekbericht 31/21

Eerst even een reminder over onze jaarlijkse BBQ die we houden op zaterdag 14 augustus aanstaande. Graag nodigen we alle vrijwilligers en sympathisanten uit voor deze BBQ. Ook nadrukkelijk degene die zich door omstandigheden minder konden inzetten dan voorheen. De ontvangst met een hapje en een drankje is vanaf 16 uur. 

Ook deze keer mogen we weer gebruik maken van de gastvrijheid van Geeske en Jaap Ligthart, Nijverheidsweg 4  1751 HG Schagerbrug. I.v.m. de catering wel even opgeven via mail  info@stichtingpromotie.nl of telefoon 0628941795. 

Jaap en Geeske gaan binnenkort verhuizen, ze blijven wel in Schagerbrug wonen maar verlaten na een lange periode de Nijverheidsweg. 


Op woensdag 28 juli hebben we een truck geladen met bestemming Botosani, het ging vlot en zonder problemen. De chauffeur had haast i.v.m. afloop van de geldigheid van zijn coronatest, om 13 uur kon hij gaan rijden. Zaterdagmorgen om 7 uur is er gelost in Botosani. Daarnaast waren er nogal wat ophaalklussen bijvoorbeeld bouwmateriaal bij BNN in Delft. Heel veel sportkleding in Enkhuizen, kleding in Schagen en Egmond. 

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar foto's van Cristi.

De voedselbank Amsterdam konden we ook nog helpen met een ophaal annex opslagklus. Als chauffeur heeft Haye zich daar inmiddels onmisbaar gemaakt echter zonder dat er ooit gesproken is over een transfervergoeding😉.

Reghina stuurde veel foto’s van de door haar georganiseerde kinderkampen ziet er goed uit
mooi dat dit mogelijk is gemaakt door haar voor deze kinderen. Gerrit van der Starre stuurde een nieuwsbrief met nieuwtjes.

Hier de link naar foto's van Reghina.

Hier de link naar de nieuwsbrief
Toth Attila uit Regin/Peris stuurde foto’s van een mislukte komkommeroogst, het uitdelen van melk die daar terecht komt via het netwerk van Csaba en Imola uit Breaza. Ook van een door hem georganiseerd kinderkamp. Een bijzondere man deze Toth Attila, en goed dat het voor ons mogelijk is hem te ondersteunen met zijn werk.

Hier de link naar foto's van Toth Attila.
Henk Muller stuurde weer foto’s met berichten uit Deaj en omgeving. Mooi om te zien wat
Viorel en de andere betrokkenen daar allemaal doet. Tijdens ons bezoek verbaasde we ons al over de kwaliteit van de tomaten die ze nu druk aan het uitdelen en verkopen zijn. Verbazingwekkend dat het zo goed lukt onder deze omstandigheden, hij heeft het goed in “zijn vingers”.  

Hier de link naar foto's van Henk.
Het is ook in Roemenië vakantietijd en daarnaast is het er (te) warm, overdag lopen de temperaturen soms op tot 40 C.

Aanstaande woensdag gaan we niet laden de extreme temperaturen in Roemenië moeten eerst iets dalen. 


1 opmerking:

  1. Altijd mooi de foto's, ze onderstrepen de noodzaak van alle hulp die met liefde word gegeven ..

    BeantwoordenVerwijderen