zondag 22 augustus 2021

Weekbericht 34/21

Woensdag 18 augustus is het ons weer gelukt om een trailer met goed bruikbare hulpgoederen te laden. Deze keer met bestemming Marghita en Ticau. Niet alles was even gemakkelijk te laden, het is toch weer goed gelukt. 

Verder waren er nog de nodige ophaalklussen o.a. bij Noorderhaven in Julianadorp en bij Content in Wormerveer. Er was dus weer genoeg te doen, een welbestede dag.


De truck is zaterdagochtend in Marghita voor de helft gelost en weer geladen met een partij aardappelen en wortelen voor Reghina in Ticau. Al heel vroeg kreeg ik een telefoontje van Attila dat de chauffeur niet naar Ticau mocht om te lossen van zijn baas. Deze extra 100 kilometer zou niet zijn opgegeven bij de aanvraag van het transport. Bovendien had hij in Polen een bekeuring gekregen. Later is aan het licht gekomen dat dit een overtreding van de rijtijdenwet betrof. Een boete van maar liefst € 1.800,- ongeveer anderhalve maand salaris voor de chauffeur denk ik. Het is jammer dat er nog niet veel meer controles plaatsvinden op het naleven van deze wet, voor zowel de chauffeurs als de bedrijven zou dit het beste zijn. Het “speelveld” moet voor iedereen gelijk zijn en niet bedorven worden door notoire wetsovertreders. Om alles niet verder te frustreren heeft Attila € 100 extra betaald, en kon de chauffeur gaan lossen bij Reghina in Ticau. De chauffeur moest in Marghita eerst zijn dagelijkse rust volmaken voor hij verder kon. Voor Reghina is het lossen nachtwerk geworden, de laatste foto die ik kreeg staat 11:35 u op. Gelukkig gaan de meeste transporten wel gewoon goed.

Hier de link naar foto's.

Cristi stuurde foto’s van de uitbreiding van het kindertehuis Casa Iona en het uitdelen van goederen. Dit keer samen met een echtpaar uit Denemarken die vanuit hun kerk belangrijke sponsors zijn voor deze nieuwbouw. Er kwam ook nog een groep uit Denemarken langs voor een bezoek van een dag. Drukte genoeg dus in Botosani en goed dat deze belangstelling er is voor het mooi werk van Cristi en Aline. Fijne partners om mee mogen samenwerken.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde ook weer foto’s van haar bezigheden inclusief die van het lossen van de truck. Reghina heeft een bezoek aan het ziekenhuis gebracht in verband met een aanval van nierstenen. Ze krijgt nu medicijnen en die lijken te helpen. 

Hier de link naar foto's.

Van Gerrit van der Starre, voorzitter van St. Emeth uit Heiloo ontvingen we een “nieuwsflits” van de maand augustus over het werk van Reghina en haar team/

Hier de link naar de nieuwsbrief

Henk Muller stuurde foto’s van de dingen die in en rond Deaj gebeuren, altijd interessant om
even te bekijken, het geeft een goed beeld van de leefomstandigheden daar.

Hier de link naar de foto's.

Imola uit Breaza stuurde een serie foto’s van het lossen van de laatste trailer afgelopen maandag 16 augustus. Zoals te verwachten was Catalin heel blij met zijn nieuwe fiets. Volgens mij is de vakantie bij de fietsenfabriek van Velomobiel voorbij en gaat hij daar maandag fulltime aan het werk. Ook voor Jannie en mij een bijzonder moment omdat we ons nog als de dag van gisteren herinneren dat hij als klein jongetje kwam wonen bij Csaba en Imola in Breaza. 

Hier de link naar foto's.

John Fracker stuurde foto’s met een toelichting.

Hier de link naar foto's met toelichting.

Dinsdag 24 augustus om 9 uur gaat een groepje een container leegmaken waarin we schoolmeubelen hebben opgeslagen. Woensdag 25 augustus kunnen we dan weer een Roemeense truck laden dit keer met bestemming Botosani.Geen opmerkingen:

Een reactie posten