zondag 2 oktober 2022

Weekbericht 39/22

Het is ons niet gelukt om twee trucks te laden, we konden afgelopen woensdag alleen een truck laden met bestemming Botosani. Een tweede truck was helaas niet beschikbaar voor een rit naar Toth Attila in Peris.

De truck voor Botosani konden we naar Roemenië/Oekraïne sturen met een mooie gevarieerde lading hulpgoederen. Behalve voedsel kleding en meubels vooral veel zoetwaren en medische artikelen die ze in de Oekraïne goed kunnen gebruiken. Er waren wat ophaalklussen, alles verliep weer soepel dankzij onze goed geoefende vrijwilligers. 

Hier de link naar foto’s van het laden


Cristi stuurde foto’s door van onze gezamenlijke contactpersoon Igor uit de Oekraïne. Het uitdelen vanuit gaarkeukens aan de vele vluchtelingen uit het oorlogsgebied gaat elke dag door. Goed dat we Igor en zijn team kunnen steunen. Hoe ze dat in de winter allemaal willen doen is voor mij nog een raadsel. 

Hier de link naar foto's.

Zaterdag kon de truck die we woensdag hadden geladen gelost worden in Botosani. De chauffeur is niet erg bedreven in achteruit rijden. De nieuwe keuken van Casa Ioana is in gebruik genomen. De oudste zoon van Aline en Cristi is gaan studeren aan een universiteit in Iasi, een hele verandering voor de familie.  

Hier de link naar foto's.

Onze lobby om overtollige voorraden voedsel te bemachtigen verloopt helaas moeizaam. In de krant kun je er ook over lezen, bijvoorbeeld voedselbanken hebben hetzelfde probleem. Meer vraag en minder aanbod. Fabrikanten optimaliseren hun productieproces en verkopen een deel van hun overschotten aan allerlei marktpartijen. Ook supermarkten verkopen producten die tegen de THT datum aanzitten met forse kortingen en geven het minder vaak weg. Gelukkig hebben we in ons netwerk veel mensen en bedrijven die ons werk een warm hart toedragen en komt er wel het nodige binnen. De vraag is echter groot, het dus is het een beetje schipperen voor ons op het moment.

Toth Attila stuurde foto’s met een toelichting van een brand in de zigeunerwijk van Reghin Apalina, er zijn slachtoffers te betreuren. In dezelfde wijk is een jonge vrouw aan Covid overleden. 

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau is druk geweest met herstel van huisjes. Gerrit van der Starre heeft er een nieuwsbrief overgeschreven. Ook is ze weer aan het voedsel uitdelen geweest. Goed dat zulke dingen gebeuren en dat we daarbij kunnen helpen.

Hier de link naar de brief.

Hier de link naar een paar foto's.

Henk Muller heeft van een bevriende noten groothandel een aantal pallets met pinda’s gekregen en een halve pallet met vijgen. De vijgen gaan binnenkort naar Henk in Band. De andere producten mogen we gebruiken voor de kerstpakketten actie. Henk stuurde foto’s van het uitdelen van de vracht die Csaba vanuit Breaza daar gebracht heeft. 

Hier de link naar foto's met toelichting van Henk. Bijvoorbeeld over de pechvogel zijn de scootmobiel met slechte accu's. 

Van Csaba uit Breaza kreeg ik foto’s van de bouw van het huisje t.b.v. de familie die nu in een caravan woont, zie het vorige weekbericht. De fundering van het huisje is inmiddels klaar!

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza stuurde foto’s van het verdelen van de hulpgoederen aan diverse hulpverleners in de omgeving daar. Denisa is gaan studeren in Cluj Napoca voor sociaal werker en woont nu op de campus van een universiteit daar.

Hier de link naar foto's.






Virorel uit Deaj is druk aan het brood bakken geweest en heeft veel maaltijden gemaakt, ook voor de mensen in het dakloze centrum in Tirgu Mures. Allemaal hulp die aankomt! 

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag gaan we laden voor Toth Attila in Peris. Er zijn weer een paar ophaalklussen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten