zondag 23 oktober 2022

Weekbericht 42/22


Zoals we allemaal weten gaat het met de oorlog in de Oekraïne alle kanten op. De Oekraïners lijken terreinwinst te boeken. Dit terwijl Rusland met drones uit Iran en ander wapentuig, burgerdoelen treft en schade toebrengt aan de infra structuur. Het is haast niet te bevatten. 

Een maaltijd in een plaatselijke kerk.
De door ons gebrachte hulpgoederen komen via ons depot in Botosani via het netwerk van Cristi daar, in de Oekraïne terecht. Ook Igor is een belangrijke schakel met z’n gaarkeuken in Chernivtsi en hulp aan de frontlinie. Via Igor komen nu verzoeken binnen over kleding vooral thermokleding ook voor de soldaten. Het is leven is zwaar in de Oekraïne, goed dat we kunnen helpen. Het onderstaande fotoalbum geeft een goede indruk van de gebeurtenissen daar aan beide kanten van de grens.

Hier de link naar foto's.

Afgelopen woensdag konden weer een mooie vracht samenstellen die naar Marghita in Roemenië gebracht is. Er waren weer wat ophaalklussen, mooi dat we dit allemaal kunnen doen. Het belang van ons werk neemt alleen maar toe. Nog niet eens zo heel lang geleden dachten we dat door de stijgende welvaart in Roemenië het belang zou afnemen. Poetin z’n onbegrijpelijke gedachtekronkels hebben dit totaal de grond ingeboord. We hopen dat onze vrijwilligers en sponsors ons blijven helpen met onze manier van hulpverlening.

Hier de link naar foto's van het laden.

Henk Muller uit Band weet altijd op een bijzondere manier de noden van mensen in zijn omgeving onder de aandacht te brengen. Op allerlei manier is hij druk met directe hulpverlening. 

Hier de link naar foto's.Ronald en Pauline zijn met het team van Stichting Phoneo uit Reghin zijn op allerlei fronten actief. Kortgeleden kreeg ik een berichtje over een huisje bouwen. Ronald is druk met voedsel en andere hulp de Oekraïne in te krijgen. Stichting Gain is hierin een belangrijke partner van hem.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar hun website.

Csaba en Imola krijgen ook meer en meer verzoeken om hulp, de truck ladingen die wij daar brengen zijn in no-time verdeeld. Ook de pallets met smaakvolle appelen die wij daar de laatste tijd brengen vinden gretig aftrek.

De bouw van het huisje voor de inwoners van de gammele caravan (weekbericht 38) schiet goed op. Het ziet er geweldig uit echt vakwerk, een simpel stevig goed geïsoleerd huisje. De nieuwe bewoners kunnen er al op korte termijn gaan wonen. 

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena uit Deaj zijn elke week bezig met hulpverlening in hun omgeving en met het verstrekken van een maaltijd in het daklozencentrum in Tirgu Mures. Gewoon goed werk wat meer mensen zouden moeten doen. Vooral degene die hier beroepshalve mee bezig zijn zouden verandering teweeg moeten brengen. 

Hier de link naar foto's.

De truck die we woensdag geladen hebben is vrijdag in de namiddag gelost in Marghita. De verdeling is al op gang gekomen. Inci en Domien zijn langs geweest. Pieter Nagel uit Minis komt goederen ophalen, dit samen met aardappelen en groenten. Ook voor Pieter zijn vriend uit Tinca van het bijzondere zorgcentrum daar. 

Hier de link naar foto's uit 2018 van dit centrum in Tinca.

Attila zijn vrouw Marika is weer aan het broodbakken geweest in de bakcontainer.

Hier de link naar foto's.

Na het lossen is de truck weer geladen met levensmiddelen die we ingekocht hebben in Marghita bij de Penny market. Het prijsverschil met Nederland van bepaalde producten is zo groot dat we het op deze manier gedaan hebben. Woensdag is de truck in Broek op Langedijk na het lossen gaan we hem weer laden voor Botosani. Als het lukt komt er nog een truck die we gaan laden voor Breaza.

Laten we vooral nu doorgaan met dit mooie werk
Geen opmerkingen:

Een reactie posten