zondag 16 oktober 2022

Weekbericht 41/22

De oorlog in de Oekraïne is nog lang niet afgelopen, de strijd neemt in hevigheid toe. Poetin valt weer terug op zijn oude gewoontes vrijwel lukraak bommengooien. 

De stad Chernivtsi op slechts 40 kilometer afstand van de Roemeense grens was ook een doelwit. Gelukkig kon luchtafweergeschut erger voorkomen. Al eerder schreef ik over Igor en de gaarkeuken die we in deze stad helpen bevoorraden, dit vanuit Botosani. Nieuwe voorraad ophalen lukte Igor een aantal dagen niet, ze moesten zich allemaal schuilhouden en de grens was gesloten. Hoe dat daar dan toegaat is moeilijk te begrijpen. Dagelijks staat er bijvoorbeeld een colonne vrachtwagens aan beide kanten van de grens van 20 kilometer lang. De grens is inmiddels weer open vertelde Cristi, Igor komt dinsdag spullen ophalen. Maandag is hij voorganger tijdens de begrafenis van een gesneuvelde soldaat van 21 jaar oud. 

Hier de link naar foto’s van Cristi.

Woensdag lukte het ons om twee vrachtwagens te laden de eerste ging naar Ticau en Botosani. We konden een mooie vracht samenstellen, o.a. veel appels, kleding etc. Vrijdag is er gelost in Ticau en zaterdag in Botosani.

Hier de link naar foto’s van het laden.

Hier de link naar foto’s van het lossen in Ticau.

Hier de link naar foto’s va het lossen in Botosani.

De tweede ging naar Breaza ook weer een mooie partij goederen. Vrijdag is hij daar gelost.

Hier de link naar foto’s van het laden.

Hier de link naar foto’s van het lossen.

Van een verzorgingshuis in Deda ontvingen wij foto’s en een bedankje van de directie. We brengen hier via het depot in Breaza al jarenlang hulpgoederen heen. Juist nu is dat heel belangrijk de vergoeding die ze ontvangen per patiënt ontvangen is lang toereikend om alle kosten te dekken.

Hier de link naar foto's.


De bouw van het huisje voor het gezin dat nu in een caravan woont verloopt voorspoedig.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller stuurde weer een mooie reeks foto’s met aanvullende info.

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde foto’s van het verdelen van de door hem ontvangen aardappelen. Mooi dat we dit soort voedsel kunnen delen.

Hier de link naar foto's.

Virorel uit Deaj is ook weer druk geweest met het helpen van zijn medemensen.

Hier de link naar foto's.

Woensdag gaan we laden voor de bestemming Marghita.

Vooraankondiging kerstpakketten actie, de inpakdagen zijn op 10 en 11 november. We gaan er 4.500 maken heel erg nodig daar, we vertrouwen erop dat er weer genoeg mensen komen helpen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten