zondag 9 oktober 2022

Weekbericht 40/22


Dit keer ontvingen we weer berichten en foto’s van Igor over zijn activiteiten in Oekraïne. Uitleg over de noodzaak van hulp bieden hoeft volgens mij niet. De gaarkeuken die Nico en ik bezochten draait nog steeds op volle kracht. Igor weet ook spullen dicht bij de frontlijn te krijgen. Mooi dat we kunnen helpen, we gaan er mee door zeker in de winter is hulp hard nodig.

Hier de link naar foto’s.

Woensdag 5 oktober was het de bedoeling om een trailer te laden voor Toth Attila Peris. De chauffeur had helaas een fout gemaakt, in Duitsland had hij de verkeerde trailer meegenomen, hij moest weer terug om de juiste mee te nemen. We konden dus niet laden. Er waren genoeg ophaalklussen en we konden vast wat voorbereiden in afwachting van de komst van de truck de volgende dag.

Donderdag 6 oktober konden we met een klein groepje de truck laden dit ging vlot en om 12 uur begon de chauffeur aan zijn reis naar Peris een dorpje nabij Reghin. Het is een mooie lading geworden.

Hier de link naar foto's.

Vrijdag was er voor een paar man nog een ophaalklus in Amsterdam alles met elkaar is het voor een aantal van ons een drukke week geweest. Nu ons extra inzetten is belangrijk, ik maakte mij er al langere tijd zorgen over hoe moet dat in de winter. De winter is nog niet eens begonnen en nu komen er al hele nare berichten binnen over de toenemende armoede en de gevolgen daarvan. Het is haast niet voor te stellen er zijn al mensen overleden door gebrek aan voedsel schreef tot Toth Attila. Zie onderstaand fotoverslag met toelichting van Toth Attila, Hij is blij met de goederen die we gebracht hebben vooral ook met de appels en de aardappelen.

Hier de link naar foto’s.

We hebben gelukkig sponsors en vrijwilligers die ons werk mogelijk maken. We zetten ze niet vaak in het zonnetje en zijn ook niet heel goed in het sturen van bedankjes aan mensen die geld op de rekening storten. Dit laatste komt vooral ook omdat de bank wel de naam van de gever op het afschrift zit maar niet het adres. Een mevrouw uit Alkmaar steunt ons ook en van haar stond een interview in het Nederlands Dagblad. Leuk om te lezen. De laatste stand van de gebreide truitjes is 45. Daarnaast heeft ze 129 paar sokken gekocht!

Hier de link naar het interview 

Henk Muller uit Band is weer heel actief geweest, zijn verhalen bij de foto’s zijn altijd erg informatief. Hij zorgt dat je echt een inkijkje krijgt hoe mensen in zijn omgeving leven en waar ze allemaal mee te kampen hebben. Nu ligt het accent op het uitdelen van bananen uit de bananenrijperij daar in de buurt. Goed om te zien is het schoonmaken van de wijk in Band voor het uitdelen van de bananen. De Spunta pootaardappelen die we dit voorjaar gebracht hebben is een succes geworden. Een paar telers doen het echt goed, Henk wil volgend jaar het areal uitbreiden. 

Hier de link naar Henk zijn foto's met toelichting.


Imola deelde een album van Mucui Joszef met zijn gaarkeuken voor kinderen het schoolprogramma, het douchen en schone kleren verstrekken. Dit allemaal in de beruchte wijk Vale Rece in Tirgu Mures. Zie weekbericht 30/22. Vanuit het depot in Breaza van Csaba en Imola gaat een deel van de door ons gebrachte spullen daar ook naar toe.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau stuurde foto’s van het opknappen van een aantal huisjes.

Hier de link naar foto's.

Viorel uit Deaj is weer aan het brood bakken geweest en heeft een maaltijd gemaakt voor de mensen in het daklozen centrum in Tirgu Mures. Allemaal mooi en goed werk zonder eten hou je het niet lang vol. Op zich is het bijzonder dat Viorel, die zelf woont in een dorp 30 kilometer van Tirgu Mures dit doet. Je zou denken dat er in een stad met 130.000 inwoners genoeg andere organisaties hier een handje te helpen.

Hier de link naar foto's.

Aanstaande woensdag willen we twee trailers laden de eerst voor Botsani met een tussenstop in Ticau en de tweede voor Breaza. Of dit lukt is geen zekerheid, het aanbod van trucks is de laatste tijd minder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten