zondag 8 januari 2023

Weekbericht 1/23

Maandag 2 januari was er in de Allemanskerk gelegenheid om afscheid te nemen van Nin de Vries. Het is op een liefdevolle en waardige manier verlopen, we zullen hem missen maar niet vergeten.

Dinsdag 3 januari was er een flinke ophaalklus van mooie goed bruikbare producten. Woensdag 4 januari zou een truck komen laden, door tegenslag kwam hij pas aan het begin van de avond. Er waren genoeg andere nuttige klussen te doen.

Met een klein groepje hebben we donderdag de truck in een kleine twee uur geladen. Het was een splinternieuwe trailer die voor de eerste keer werd geladen. Bijzonder was ook dat de trailer in Keulen op de trein ging en daarna vanaf Arad met een andere trekker ervoor naar Botosani gaat. Het is een hele mooi lading geworden veel van de lading zal er uiteindelijk naar Oekraïne gaan.

Hier de link naar foto’s van het laden.

Vrijdag was er nog een ophaalklus in het midden van het land, we hebben dus niet stilgezeten.

Via Cristi ontving ik weer foto’s van het uitdelen in de gaarkeuken in Tsjernivtsi, goed om te zien dat dit elke dag doorgaat. Igor heeft ook etenswaren doorgestuurd naar de frontlinie. In de twee laatste filmpjes kun je bommen horen vallen en rijden ze tussen tanks door 6 kilometer van het front. Een kerstdiner in een loopgraaf hoe erg wil je het hebben. 

Hier de link naar foto's

Reghina uit Ticau kon weer veel mensen blij maken met voedsel, dit met hulp van stichting Emeth. Reghina stuurde ook een bedankbrief.

Hier de link naar foto's.

Hier de link naar de brief.

Pieter Nagel uit Minis stuurde een heleboel foto's van het uitdelen van de pakketten met een toelichting.

Hier de link naar foto's.

Hoewel Henk Muller van een weekje vakantie geniet met zijn familie stuurde hij toch nog wat foto’s.

Hier de link naar foto's.

Imola stuurde foto’s van Józsi en zijn team over het reilen en zeilen van de gaarkeuken voor kinderen in Tirgu Mures.

Hier de link naar foto's.

Józsi zelf een verslag over zijn werk. Indrukwekkend allemaal, mooi dat we kunnen bijdragen aan de activiteiten van deze bijzondere man. Wat valt er nog veel te doen ook  voor ons. 

Hier de link naar dit verslag.

Op het blog van Imola staan ook weer nieuwe berichten.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

Virorel en Elena uit Deaj werken hard om anderen te helpen, er kon weer brood gebakken worden en uitgedeeld. Ook de daklozen in Tirgu Mures hebben een maaltijd gehad. Het schooltje was ook weer in gebruik, veel blije kinderen.

Hier de link naar foto's.


Vrijdag 13 januari houden we in de brandweerkazerne onze nieuwjaarsreceptie, alle vrijwilligers, sponsoren en sympathisanten zijn van harte welkom. We kijken terug naar de vele gebeurtenissen in 2022 en vooruit naar 2023. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Dinsdag 10 januari is er een flinke ophaalklus en woensdag 11 januari gaan we laden voor Breaza. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten