zondag 1 januari 2023

Weekbericht 52/22

De laatste blog van het jaar 2022  begint met een triest bericht. Maandag 2 januari is de begrafenis van Nin de Vries, Nin is 83 jaar oud geworden, jarenlang is hij vrijwilliger geweest bij onze stichting, we zullen hem missen.

Het is geen nieuwtje dat we een heel bijzonder jaar achter de rug hebben. De ergste problemen met de corona pandemie waren nog nauwelijks achter de rug toen de door Poetin ontketende oorlog in Oekraïne uitbrak. Wat dat voor een ellende teweeg gebracht heeft is haast niet voor te stellen.

Ook voor onze stichting heeft het veel veranderd, opeens raakten we betrokken bij hulpverlening aan vluchtelingen die Roemenië binnenstromende. Na korte tijd ook aan vluchtelingen die worden opgevangen in “veilige” steden in Ukraine zelf. We kregen van sponsors goederen en de financieel mogelijkheid serieus te helpen. Vooral via het depot in Botosani hebben we veel hulp kunnen bieden, Cristi is daar de spil in het verhaal. 

Helaas raakt “het nieuwtje” er een beetje af  en zijn veel hulpverleners van het eerste uur alweer gestopt. Hulp is juist nu echter meer dan ooit nodig, we prijzen ons dan ook gelukkig dat wij nog steeds de mogelijkheid hebben om wel door te kunnen gaan. 

Igor "onze" pastor uit Oekraine kon afgelopen donderdag weer een mooie partij voedsel ophalen bij het depot van Cristi. Heel veel mensen zijn er van afhankelijk, elke dag weer. 

Ook in 2023 gaan we hiermee door, als het volgens plan verloopt komt woensdag de eerste truck laden in Broek op Langedijk. Er staat weer een mooie vracht klaar. Goed om te zien dat de soepkeuken in Tsjernivtsi weer volop draait en er ook voedselpakketten konden worden uitgedeeld. Kou en honger is een hele vervelende combinatie.

Hier de link naar foto’s van Cristi en Igor.

Stichting HIRF uit Weesp is al 23 jaar een belangrijke partner van de Oekraïense stichting  “House of Bread”. Hier de link naar de website. 

Hier de link naar hun website.

Paul de pastor uit Getz, het dorp vlakbij de boerderij in Marghita, stuurde een fotoboek van alle activiteiten in 2022 daar. Er gebeurt daar werkelijk van alles dankzij inspirator Paul.  

Hier de link naar foto's.

Domien in Inci uit Salard stuurden een nieuwsbrief en een verslag van het uitdelen van kerstpakketten.

Hier de link naar het verslag over de kerstpakketten.

Hier de link naar het verslag.

Op het blog van Imola staan weer nieuwe verhalen over het verdelen van de door ons gebrachte hulpgoederen. Goed om te zien dat deze hulp echt aankomt.

fazakasimola-csaba.blogspot

Henk Muller is ook weer volop in actie, weer mooie beelden en verhalen om te delen. Henk gaat nu eerst een weekje op vakantie, volgens mij is hij daar wel aan toe. 

Hier de link naar foto's.

Toth Attila stuurde foto’s van de kerstviering in het kindertehuis, mooi om te zien. De tweedehands goederen winkel mag in januari weer open, we hebben kunnen helpen met de benodigde formaliteiten. 

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena hebben hun best ook weer gedaan, de mensen in het dakloze centrum in Tirgu Mures van een maaltijd voorzien en ook de kinderen van de naschoolse opvang. Volgende week kan ze weer brood bakken met meel van de boerderij in Marghita.

Hier de link naar foto's.

Op vrijdag 13 januari is er na een onderbreking van drie jaar weer een nieuwjaarsreceptie, alle vrijwilligers en sympathisanten van onze stichting zijn van harte welkom. We blikken terug op 2022 en kijken vooruit naar onze activiteiten in 2023. Een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Hier de link naar een door Rob verzonden e-mail hierover

Als het meezit komt er woensdag 4 januari een truck laden met bestemming Botosani. 

We wensen iedereen een gezond en gelukkig 2023.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten