zondag 22 januari 2023

Weekbericht 3/22

De vorige week schreef ik dat er geen truck kwam laden, gelukkig is dat de afgelopen week heel anders geweest.

Dinsdag 17 januari kwam een Poolse truck laden, de goederen hadden als eindbestemming Oekraïne, dit naar projecten van stichting HIRF uit Weesp. Via een overslagplaats in Warschau gaan ze daar naar toe. In Broek op Langedijk zijn 5 pallets koek en 10 pallets meel geladen, daarna vertrok de truck naar Weesp waar hij is volgeladen met andere hulpgoederen.

Hier de link naar foto's.

Woensdagochtend 18 januari kwam er een truck laden voor Botosani met een tussenstop in Ticau bij Reghina. We konden de truck laden met hele nodige en nuttige hulpgoederen, werkelijk ongelofelijk dat dit allemaal op ons pad komt. De truck zat rond lunchtijd vol. 

Hier de link naar foto's.

Na de lunch kwam de tweede truck laden met bestemming Breaza. Ook deze ging weer vol met veel mooie en uiteenlopende goederen die in Roemenië terecht komen op plekken waar ze dit heel goed kunnen gebruiken.

Hier de link naar foto's.

De vrijwilligers hadden dus een drukke dag, er waren ook nog wat ophaalklussen, ook dit is goed gelukt. Er is weer wat ruimte in onze opslag. 

Vrijdagmiddag is in Ticau gelost, Reghina was er blij mee en kan weer verder met uitdelen aan de vele arme mensen in haar omgeving.

Hier de link naar foto's.

Zaterdag is er in Botosani gelost, Cristi was weer heel enthousiast dat we dit elke
keer weer voor elkaar krijgen. Igor uit Oekraïne kwam direct een bestelbus vol ophalen. Hoe dat het in Oekraïne allemaal draaiende blijft en onder wat voor omstandigheden mensen leven? In deze bizarre gewelddadige oorlog is dit niet gemakkelijk te begrijpen.

Hier de link naar foto's.

Goed om te zien dat “onze” gaarkeuken in Tsjernivtsi goed functioneert. Veel respect heb ik voor de mensen die dit elke dag weer voor elkaar krijgen. We steunen hen zo goed als we kunnen.


De truck met bestemming Breaza komt daar maandag lossen.

We waren in de gelukkige omstandigheid dat we in een aantal gevallen financieel konden bijspringen om hulpverleners aanvullend voedsel te kunnen laten kopen. 

Toth Attila uit Peris stuurde er een aantal foto’s van.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller uit Band is weer super actief, huisjes bouwen, gehaktrolletjes maken, voedsel uitdelen, hij gaat maar door. We zijn blij dat we hem kunnen ondersteunen hiermee. Het waarom blijkt weer uit het onderstaande fotoalbum met toelichting van Henk.

Hier de link naar foto's.

Henk wil weer graag een paar ton poortaardappelen er is groeiende vraag naar. Nuttig om hier werk van te maken volgens mij.
Viorel en Elena uit Deaj stuurde ook hun bericht, Viorel is ziek geweest.

Hier de link naar foto's.


Afgelopen zaterdag konden we geheel onverwacht, via een partner uit ons netwerk, in Utrecht voedsel ophalen. Een mooie partij van 400 kratjes waardevolle levensmiddelen. 

De kratjes moeten leeg gemaakt worden en weer terug naar de eigenaar. Aanstaande dinsdag 24 januari willen we deze klus klaren. Het zou mooi zijn als een aantal van onze vrijwilligers voor speciale gelegenheden willen bijspringen. We beginnen om negen uur en daarvoor is er koffie.

Als je daar tijd voor vrij kunt maken graag,  stuur even een berichtje naar info@stichtingpromotie.nl.

Volgende week woensdag komt er een truck laden met bestemming Marghita. Ook in die regio zijn genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken. Als de truck gelost is gaat hij direct aardappelen en groenten laden van de boerderij en door naar het depot in Botosani. Vandaar uit gaat het meeste van deze partij naar de Oekraïne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten