zaterdag 14 januari 2023

Weekbericht 2/23

Helaas is het niet gelukt om een Roemeense trailer te laten komen om te laden voor Breaza. Het goederenverkeer tussen Roemenië en ons land is nog niet goed op gang gekomen. 

Dinsdag 10 januari konden we wel een hele mooie partij meel ophalen, een behoorlijke vracht en heel erg bruikbaar. Juist nu er veel honger is in Roemenië en Oekraïne is dit een heel welkome aanvulling op het pakket wat we kunnen aanbieden.

Woensdag waren er nog een aantal ophaalklussen net als het nodige ompak werk. We hebben  niet stilgezeten met een flinke groep vrijwilligers.

Een paar mensen konden donderdag aan de slag, er werden goederen gehaald en gebracht in en uit onze loods.

Er staat nu zoveel dat we proberen twee trailers te laden volgende week. De eerste gaat naar Breaza en de tweede naar Botosani met een tussenstop in Ticau bij Reghina. Ik hoop dat het lukt. Een deel van onze voorraad gaat volgende week via St. HIRF uit Weesp naar een verzamelpunt in Warschau. Vandaar uit gaat het dan met bestelwagens naar Oekraïne, een beproeft concept wat goed werkt. 

Hier de link naar foto's van dit verdeelpunt.

Ook Jan Pilkes van St. Caritas uit De Rijp brengt een deel van onze voorraad naar Oekraine. www.stichtingukraineholland.nl

Vrijdag 13 januari hielden we in de brandweerkazerne van Heerhugowaard onze nieuwjaarsreceptie, een perfecte locatie hiervoor. Hartelijk dank aan ons brandweerkorps dat we hier gebruik van mochten maken. De opkomst was goed, ik weet het niet precies, naar schatting tussen de 80 en 90 belangstellenden. Na de koffie met wat lekkers kwam de presentatie over wat er allemaal gebeurt is in 2022. Dat was zoals bekend veel, ons werk is nog steeds nuttig en nodig. Heel veel echt arme mensen bereiken we er mee.

Het catering team heeft veel werk gehad om er voor te zorgen dat het niemand aan iets ontbrak. Het heeft er zeker aan bijgedragen dat het een leuke en interessante  middag is geworden.

Hier de link naar de presentatie. Het is een flink bestand ik weet niet zeker of iedereen het kan openen c.q. downloaden naar het juiste programma.

Hier de link naar de presentatie


Er zijn ook foto’s gemaakt, hier de link.

Cristi uit Botosani stuurde foto’s van het lossen van de truck die we op 4 januari geladen hebben. Net als van het ophalen door zijn contacten vanuit de Oekraïne. Igor was er ook hij is heel blij met onze hulp. Zijn broer was in Bakhmut vlakbij het front heel spannend voor Igor en zijn familie. Er is door Poetin weer een nieuwe opperbevelhebber aangesteld, die zich moet bewijzen. Zware bombardementen met veel slachtoffers waren zijn eerste handelingen. De criminelen van de Wagner groep doen de meest vreselijke dingen. Het zijn zware tijden voor de bevolking van dit land. Dat er zoveel levens worden opgeofferd voor een totaal onbegrijpelijk doel is niet te bevatten.

Het onderstaande fotoalbum maakt weer duidelijk dat de hulp die we brengen in ieder geval iets helpt.

Hier de link naar foto's.

Henk Muller is dinsdag weer naar Roemenië vertrokken, vrienden van hem hebben koek en ander dingen uit Broek op Langedijk uitgedeeld aan daklozen in Boekarest. Henk maakt zich zorgen hoe de mensen in zijn omgeving de winter overleven. Heftig allemaal.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau was weer blij met de steun die het mogelijk heeft gemaakt eten uit te delen.

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena uit Deaj stuurde ook weer foto's van het mooie werk. 

Hier de link naar foto's.

Imola uit Breaza heeft een update op haar blog geplaatst.

fazakasimola-csaba.blogspot.com

De komende week gaan er veel goederen op transport. Heel belangrijk voor de mensen waar we naar omzien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten