zondag 9 april 2023

Weekbericht 14/23

In Roemenië is het onverwacht gaan sneeuwen en niet een klein beetje ook, in het noorden van het land zorgde dit voor veel overlast. Afgesloten wegen en geen vliegverkeer vanuit Iasi of Suceava bijvoorbeeld. Zaterdag was alles weer min of meer normaal, vertelde Cristi. Hij stuurde een heleboel foto’s van het uitdelen van de pakketten en de sneeuw overlast. Er was heel veel hulp uit Denemarken, Oostenrijk en Duitsland, in totaal ongeveer 50 mensen. Het is mooi om een achterban te hebben maar zoveel mensen tegelijk op bezoek is nogal wat.

Hier de link naar foto's.

De problemen voor de boeren met de verkoop van graan door de dumping hiervan uit Oekraïne zijn aanleiding voor protesten door boeren met hun tractoren. Het probleem is hetzelfde in Polen, ook daar zijn protesten. 

Hier de link naar foto's.


Dinsdag 4 april hebben we met een klein groepje een trailer geladen die eerst naar Marghita ging lossen en daar weer aardappelen groenten heeft geladen met bestemming Breaza. Dit is allemaal vlot verlopen donderdag is er al gelost in Marghita en vrijdag in Breaza. Aan de grens waren er opmerkingen over de papieren, maar geen echte problemen. Wat er anders moest met de papieren is helaas niet aan het licht gekomen.

Hier de link naar foto's.

Woensdag 5 april waren er opruim klussen en konden we weer goederen ophalen  Het gaat maar door met de stroom van inkomende en uitgaande goederen. 

In Marghita en Getz waren ook weer de nodige activiteiten, o.a. pakketten uitdelen. De laatste foto's en filmpjes zijn bijzonder en leuk om te zien.

Hier de link naar foto's.

Reghina uit Ticau was ook weer actief, mensen uit haar omgeving mogen blij zijn met wat Reghina allemaal doet voor hen.

Hier de link naar foto's.

Henk en Marin uit Band zijn druk met het bouwen van huisjes, voedsel en andere spullen ophalen in Breaza en uitdelen hiervan. De tuinprojecten krijgen ook hun aandacht, net als watervoorziening in Band. Het is best allemaal veel en de omstandigheden ter plaatse zijn verre van ideaal. Elke dag tussen deze arme mensen en hun problemen wonen en werken is een zware klus. Sponsors en niet te vergeten alle vrijwilligers maken het ons mogelijk om deze mensen te helpen dit mooie werk te kunnen uitvoeren. 

Hier de link naar foto's.

Onderstaand een album met een aanvraag van Henk voor een huisje bouwen van een arm gezin. We hopen dat het ons gaat lukken te kunnen helpen hiermee.

Hier de link naar dit album.

Toth Attila uit Peris stuurde ook de nodige foto’s van het uitdelen en de sneeuw daar. Verbazingwekkend wat Attila allemaal voor elkaar krijgt.

Hier de link naar foto's.

Viorel en Elena zijn bewonderenswaardige mensen, ze doen heel veel voor hun medemens. Trouw elke zaterdagavond ontvang ik hun foto’s en een verslag. Sponsors uit Frankrijk maken het mogelijk om huisjes te bouwen in Haranglab. De plek waar ik vorige week over schreef, ongelofelijk hoe blij iedereen is en hoe de kinderen daar helpen sjouwen.

Hier de link naar foto's.

Voor ons is volgende uitdaging is het leeghalen van de RAI op 24 mei na afloop van de voedselbeurs PLMA. De voorbereidingen achter de schermen zijn in volle gang.  Het is fysiek een zware klus en we zijn daarom opzoek naar mensen die dit aankunnen. Een goed idee (?) bel mij 0628941795.

Dinsdag 11 april komt er een truck laden met bestemming Botosani, een afwijkende dag i.v.m. de paasviering in Roemenië. Er is al een laadploeg. Woensdag zijn de normale bezigheden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten