zondag 23 april 2023

Weekbericht 16/23

Op maandag 17 april konden we een mooie partij kleding ophalen bij HRIF uit Weesp. Een goede start van de week. Het was ik mooie gelegenheid voor een goed gesprek met de familie Veenstra. Het is werkelijk ongelofelijk wat deze mensen presteren met elkaar.

Hier de link naar hun laatste nieuwsbrief.

Woensdag 19 april konden we een trailer laden met bestemming Breaza. Het is een mooie gevarieerde lading geworden. Om 13:00 u kon de chauffeur gaan rijden, vrijdag is hij zonder problemen de grens Hongarije/Roemenië gepasseerd en zaterdagochtend is er gelost in Breaza. Er waren nog een paar ophaalklussen. Er waren minder vrijwilligers dan we gewend zijn, alles ging echter goed.

Hier de link naar foto's van het laden.

Donderdag 20 april was er een ophaalklus in het midden van het land, Siem heeft dit kunnen regelen en Nico heeft helpen lossen.

In Amsterdam konden we vrijdag nog een halve trailer goederen ophalen. Al met al een drukke week met als resultaat een trailer hulpgoederen verzonden en een vol magazijn met een mooie gevarieerde voorraad hulpgoederen. 

Joszi van de gaarkeuken voor kinderen in Tirgu Mures heeft een serie foto’s gezonden. Het is ongelofelijk hoe deze mensen aan de rand van een stad leven. Joszi en zijn team doen goed werk en we zijn blij dat wij op onze beurt dit op verschillende manieren ondersteunen.

 Hier de link naar dit albumIn Breaza is de truck zaterdagmorgen gelost, het is niet moeilijk om binnen het netwerk van Csaba en Imola hier een goed bestemming voor te vinden.

Hier de link naar foto's.

Op de boerderij in Marghita is de tarwe verkocht en het transport ervan begonnen, een handelshuis heeft het gekocht en via de haven van Constanta gaat het naar Egypte. Het probleem met de veel te lage prijzen kan grote gevolgen hebben voor veel boeren in Roemenië. Het is er nu in ieder geval mooi weer en alles begint er te groeien en te bloeien, de boerderij ziet er prachtig uit vertelde Attila. De voorjaarswerkzaamheden zijn in volle gang.

Reghina uit Ticcau is gaan koken voor kinderen en stuurde foto’s hiervan.

Hier de link naar foto's.


Cristi uit Botosani heeft sponsors uit Amerika op bezoek, samen met hen is hij o.a. Igor in Oekraïne gaan bezoeken. Het is niet gelukt om goederen mee de grens over te nemen i.v.m. strenge controles. Het is een indrukwekkende reis geworden die het belang van onze hulp nog eens onderstreept. 

Hier de link naar foto's met toelichting.

Henk Muller uit Band is als altijd druk bezig, het bouwen gaat goed. Mooi om te zien deze activiteiten.

Hier de link naar foto's.

Van Elena en Viorel deze week geen bericht, Viorel is herstellende van griep. 

Miranda en Gerard-Jan Schuur maken een rondreis in Roemenië, in het onderstaande fotoalbum een impressie van hun belevenissen daar. 

Hier de link naar dit album.

Volgende week woensdag komen er twee trucks laden, er gaat er een naar de boerderij in Marghita en de andere gaat naar Botosani na eerst een deel gelost te hebben in Ticau bij Reghina. 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten