dinsdag 24 december 2013

Reisverslag van Gerrit en Jelle,


Maandag 9 december om 3 uur is Jelle begonnen met de reis naar Roemenië, in Morra heeft hij Gerrit opgepikt en via Groningen hebben we Nederland verlaten. Na wat wisselingen zijn we die avond gestopt net na de grens Oostenrijk/Hongarije, waar ook Charles en Nico waren, samen lekker gegeten bij Paprika en daarna ons bed opgezocht.
Dinsdagmorgen vroeg weer vertrokken richting Roemenië, de grens passage duurde 2 uur, getankt en vignet gekocht. Doorgereden tot Route 60, hier samen gegeten met Charles en Nico, waarna wij afscheid hebben genomen van hen. Wij op naar Botosani en zij naar Breaza. We zijn doorgereden tot Bistritsa en daar geslapen ( min 17 graden die nacht)
Woensdagmorgen vertrokken voor het laatste eindje naar Botosani, door de mooie witte natuur (sneeuw) kwamen we in de middag aan te Botosani, waar we voor het lossen eerst een lekkere maaltijd moesten gebruiken. Daarna het gedeelte voor Botosani bij het kindertehuis gelost. Helaas was Christi niet aanwezig, maar zou die middag nog langskomen. In onze ogen konden we hierop niet wachten ivm. de dreigende lucht (sneeuw) waarop we besloten om toch door te rijden naar Vanatori. Onderweg hebben we Christi nog gesproken, hij kwam vanaf Iasi en wij gingen die richting op. Christi een hard werkende man, met een goed hart en altijd een glimlach op zijn gezicht. Het was maar goed dat we zijn doorgereden ivm. de sneeuw, dankzij het kunnen doorrijden en druk van de lading op de aandrijfas konden we zonder kettingen Klaske in Vanatori bereiken. Hier nog in de avond het gedeelte voor haar gelost. Hierna hebben we heerlijk gegeten e
n onder genot van een biertje informeel en gezellig de avond doorgebracht. Daarna daar de nacht doorgebracht.
Donderdagmorgen vertrokken naar Breaza, door het mooie landschap aan het eind van de middag aangekomen en hartelijk werden begroet door Csabi en Imola en de kinderen.
Vrijdag met Ildoko 41 pakketten langs gebracht in Breaza en zaterdag met Csabi en Elena 150 pakketten gebracht naar Urmenis, die dag ongeveer 70 pakketten langs de zigeuners gebracht. Dit waren twee indrukwekkende dagen, zie je het echte werk van de hulpverlening aldaar, erge situaties van armoede en jonge mensen die op sterven liggen. Ook werden we drie keer getrakteerd op het zingen van Stille nacht Heilige nacht, maar nu met de tranen in de ogen. Verder veel gezien, maar kan het niet onder woorden brengen.
Zondag zijn Jelle en Gerrit naar Porum Bene Mici geweest voor een bezoek, hier komen we al 20 jaar, helaas is onze broeder Atilla (voorganger) afgelopen maand overleden en hebben we zijn vrouw Brigritta bezocht met haar moeder, ook geen makkelijk bezoek, maar we zijn dankbaar dat we dit konden doen, door deze situatie kan het de laatste keer zijn dat we daar komen, Brigritta verhuisd naar haar moeder in Medias. Op de middag weer vertrokken naar Breaza, wat nagepraat met Csabi en Imola en vroeg op bed.
Maandagmorgen heel vroeg vertrokken richting Nederland, de nacht in Geiselwind doorgebracht en dinsdagmiddag laat aangekomen te Heerhugowaard. Zo kwam een einde van een mooie bewogen reis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten